Umělecká škola koncertuje

Redakce 2016-04-12 08:27:00

Louny (ide) Pro milovníky jazzu si Big -band Základní umělecké školy Louny pod vedením učitele Milana Bitnera připravil na středu 13. dubna od 19 hodin svůj tradiční koncert. Na své si tedy přijdou všichni milovníci dobré jazzové a swingové hudby. Koncert se koná ve Vrchlického divadle.

Big-band ZUŠ Louny je už dnes poměrně zavedeným větším hudebním tělesem v lounském okrese, které letos v únoru oslavilo osmé výročí svého založení. Hrají v něm současní i bývalí žáci ZUŠ a jejich učitelé. Jeho žánrové zaměření se orientuje převážně na swingovou a jazzovou hudbu od třicátých let minulého století až po současnost v „živém“ provedení. V programu zazní skladby světových jazzových velikánů, jakými jsou například Frank Sinatra, od jehož narození loni uplynulo 100 let, Duke Ellington, Sammy Nestico, Billy Strayhorn, Charlie Parker, Joseph Zawinul, George Gershwin, Herbie Hancock, John Coltrane, Chick Corea, Jaroslav Ježek, Milan Svoboda a mnoho dalších.

Jako hosty si Big-band pozval žákovskou hudební skupinu The Bluberiess, kterou vede učitel Jan Stehlík. Ti se představí se svým programem složeným ze současné populární hudby.

Pro toho, kdo není naladěn na tyto hudební žánry, připravili koncert klasické hudby, který se uskuteční v úterý 19. dubna od 17 hodin v kostele sv. Mikuláše v Lounech.

Na koncertě budou účinkovat žáci a učitelé ZUŠ Louny. Jako host zahraje Smyčcový komorní orchestr severočeských filharmoniků vedený Martinem Říhovským z Mostu. Koncert spoluorganizuje spolek Stopy, z.s.. a je součástí projektu Děti Otci vlasti, který podpořil Státní fond kultury ČR a Nadace Život umělce. Na programu najdeme díla G. P. Telemanna, J. S. Bacha, ale i W. A. Mozarta a dalších hudebních velikánů. Vedle již uvedeného tělesa uslyšíme dechové nástroje a zpěv.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video