Zastupitel Tomáš Petříček podal rezignaci

Veronika Salášková 2016-04-12 13:41:00

Žatec (sal) Složení žateckého zastupitelstva doznalo změnu. Minulý pátek na post zastupitele nečekaně rezignoval Tomáš Petříček. Důvod jeho rezignace se nám do uzávěrky tohoto čísla nepodařilo zjistit. Již na pondělním odpoledním zasedání zastupitelstva ho nahradil Oldřich Řáha.

Zastupitel Tomáš Petříček kandidoval jako nestraník za Stranu svobodných občanů, na její kandidátce mu patřila třetí pozice. Do zastupitelstva byl zvolen spolu s Alešem Jelínkem, volební dvojkou Svobodných. V povolebním uspořádání se oba přiklonili ke spolupráci s levicí – zastupiteli za ČSSD a KSČM, navzdory silně pravicovému zaměření této strany, což vyvolalo u řady obyvatel velkou nevoli včetně protestů. Aleš Jelínek byl nakonec ze strany Svobodných vyloučen.
Tomáš Petříček podal svou rezignaci na post zastupitele v pátek 8. dubna na pracovním jednání skupiny zastupitelů do rukou starostky Zdeňky Hamousové. „Chtěli jsme předem projednat možné kandidáty na volné pozice do orgánů společností města, které jsou nekompletní, nebo jim skončila působnost – jako např. dozorčí rada Technické správy města, finanční a kontrolní výbor apod. , aby na pondělním zastupitelstvu mohly proběhnout jejich volby v rámci volebního bloku. Pozvánku dostali všichni zastupitelé, sešlo se nás jedenáct,“ popsala starostka Hamousová důvod schůzky zastupitelů. „Když jsme zahájili jednání, tak se Tomáš Petříček přihlásil o slovo a předložil rezignaci na pozici člena zastupitelstva města. Potvrdila jsem mu její přijetí a poděkovala mu za dosavadní práci,“ dodala starostka.
Kontaktovali jsme během víkendu Tomáše Petříčka, potvrdil nám, že rezignaci podal. „Důvody své rezignaci chci sdělit až v pondělí na zasedání zastupitelstva,“ řekl nám. Zastupitelstvo se však konalo až po uzávěrce tohoto čísla, důvody jeho rezignace tak přineseme až v dalším vydání Žateckých novin.
Náhradníkem za Tomáše Petříčka je jako další na kandidátce Oldřich Řáha, který byl volebním lídrem Svobodných. „Zavolala jsem panu Řáhovi a oznámila mu nastalou situaci a sdělila mu, že se v pondělí koná zastupitelstvo. Sdělil mi, že od Tomáše Petříčka o jeho úmyslu rezignovat věděl a že mandát zastupitele přijímá a v pondělí na zastupitelstvu složí slib,“ sdělila Hamousová.
Město Žatec má celkem 21 zastupitelů. Uvidí se, co tato změna ve složení zastupitelstva do budoucna přinese.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video