Plavkyně Lucie Svěcená to dokázala! Jako první žena v historii žateckého sportu se probojovala na olympiádu

Iveta Drlíková 2016-04-19 10:54:00

Žatec – Plavkyně Lucie Svěcená přepisuje historii žateckého sportu. O víkendu splnila A-limit na trati sto metrů motýlkem potřebný ke startu na Letních olympijských hrách v brazilském Riu. Po střelci Vargovi a bratech Petříčkových na deblkanoi, je tak vůbec první žateckou sportovkyní, která to dokázala. Nezbývá než jí popřát pevné zdraví a stálou formu.

„Chci vám všem poděkovat za velkou podporu, moc si toho vážím. Hlavně svému skvělému trenérovi Karlovi Urbanovi, ten na tom má obrovský podíl a Davidovi za tu podporu od listopadu, co mi odešel můj nejbližší. Také mým skvělým spolužákům a hlavně učitelům, že mi vycházejí vstříc,“ napsala Lucie, studentka žateckého gymnázia, krátce po závodech na svém facebookovém profilu.
Osmnáctiletá Lucie Svěcená, rodačka z Lipence, atakovala A-limit v letošním roce již několikrát. Vždy chyběly jen setinky, které umazala o víkendu na Velké ceně Pardubic, kde na stovce motýlkem zaplavala skvělý čas 58,54. O dvacet setin tak zdolala potřebný limit a stanovila opět nový český rekord. Lucie se plavání věnuje od roku 2005, kdy se přihlásila do plavecké školy oddílu Jazzmani Žatec. Postupně se vyprofilovala jako skvělá motýlkářka. V této disciplíně, na trati padesát a sto metrů, začala sbírat úspěchy již od žákovských let. Je několikanásobnou mistryní ČR mezi juniory i seniory a již ostřílenou účastnicí evropských a světových šampionátů. Několik let již také obléká reprezentační dres. Po boku svých kolegů Micky, Baumertové a Závadové nebude v létě chybět ani na blocích olympijského plaveckého stadionu v Riu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video