Vzali se v klášterní zahradě

Veronika Salášková 2016-05-24 12:58:00

Žatec – Netradiční svatba se odehrála v sobotu 14. května v žatecké Klášterní zahradě. Nejen že svatebčané se zde sešli pod širým nebem, ale vymysleli si i navíc pro ženicha a nevěstu ještě před složením jejich slibu několik úkolů.

Ženich Pavel Martínek musel na stařičkém kole objet zahradu a nalézt a k oltáři přivézt potřeby pro přebalení miminka. Druhý úkol pak spočíval v tom, že s nevěstou Barborou Kloučkovou přebalili společnou rukou připravenou panenku. Poté již oba snoubence oddala starostka Zdeňka Hamousová za přítomnosti matrikářky Drahuše Laiblové. V Klášterní zahradě se koná do roka okolo deseti svateb. „Za rok míváme zhruba tak 95 svateb,“ řekla matrikářka Drahuše Laiblová. Nejčastěji se konají na radnici, velmi oblíbena je pro obřady také Křížova vila, kde jich do roka proběhne přibližně třicet. Okolo pěti svateb ročně se koná i v Jídelně Chmelařství a na zámku Stekník. Letos poprvé by se měly tři svatby konat na golfovém hřišti v Bitozevsi.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video