Ocenili nejlepší sportovce Žatce

Iveta Drlíková 2016-05-26 09:55:00

Členové sportovní komise i oba místostarostové se minulý týden sešli v salonku U Orloje, aby předali ocenění žateckým sportovcům za rok 2015. Slavnostní ceremoniál otevřelo pěvecké a taneční vystoupení a pak už si z rukou předsedy sportovní komise Jiřího Karase přicházeli postupně přebírat diplomy úspěšní jednotlivci a kolektivy. K ocenění patřil i finanční dar. „Komise přišla již vloni s myšlenkou finančně ocenit významné sportovce a pomoct jim tak v přípravě na hlavní závody. Jedná se o částku deset tisíc korun a je určená na zkvalitnění tréninkové přípravy, nákup sportovního vybavení a materiálu pro účely zlepšení výkonnosti sportovce,“ sdělil nám k novince předseda Jiří Karas. Nominované sportovce každoročně vybírají členové sportovní komise a jejich návrhy pak ještě schvalují zastupitelé. „Myslím, že je to od Města velmi sympatický krok, jak ukázat, že si cení mimořádných osobností, které velmi výrazně reprezentují město na soutěžích a turnajích v celé republice i ve světě. Naši úspěšní sportovci tak dělají Městu velkou reklamu a jsem rád, že si to představitelé Žatce také uvědomují,“ dodal předseda.

Letos si ocenění převzalo deset jednotlivců a šest kolektivů. V jednotlivcích mládeži to byl Kristian Balon, plavec SK Jazzmani Žatec. Vítěz Českého poháru, Mistr ČR na tratích 50, 100 a 200 metrů prsa, který bude nás kraj reprezentovat na Letní olympiádě mládeže ČR. Jiří Vízner, stolní tenista TJ Sever Žatec. Aktuálně nejlepší dorostenec klubu, v krajském žebříčku setrvává na medailových postech, účastník MČR, vítěz týmové krajské soutěže dorostu. Lucie Nesnídalová, vodní slalomářka TJ Loko Žatec. Medailistka českého poháru, která již ve 13 letech postoupila díky mimořádným výsledkům v roce 2015 do českého poháru dospělých. Jan Pospíšil, atlet AK Žatec. Halový vicemistr na trati 1500 metrů, 4. na MČR v krosu. Marek Koutník, squash Žatec. V současnosti patří mezi top hráče 15–17 let v ČR, bronzový na MČR. Mezi dospělými si ocenění převzal Hany Greisiger, kick boxer G – Titani Žatec. Třetí na MS thajském boxu v Bankoku, Mistr Evropy v kick boxu. V roce 2015 byl vyhlášený nejúspěšnějším plnokontaktním zápasníkem v ČR. Vladimír Slanina ml. a Vladimír Slanina st., kanoisté TJ Loko Žatec. Účastníci evropského a českého poháru, čeští reprezentanti. Vladimír Slanina starší je vítěz MČR nad 34 let ve sjezdu v singlu, v deblu s Martinem Svobodou získal zlato v absolutním pořadí.  Vladimír Slanina mladší třetí na evropském poháru v singlu, Mistr ČR do 23 let. Ondřej a Petr Vítové, nohejbal, SKN Žatec. Opory žateckého klubu, Ondřej Vít vybojoval v roce 2015 stříbro v singlu a zlato ve trojicích na ME. Lucie Svěcená, plavkyně, SK Jazzmani Žatec. Nejrychlejší česká motýlkářka, reprezentantka, několikanásobná mistryně ČR, účastnice ME a MS se letos probojovala na olympiádu v Riu. Za Lucii, která v tu dobu startovala na ME v Londýně, převzal cenu trenér Ivan Klíma.
Pestrá skladba sportovních odvětví vládla rovněž oceněným v kategorii kolektivů. Cenu převzal nohejbalový tým mužů, který vloni vybojoval postup zpátky do extraligy. Dále dorostenci z oddílu národní házené TJ Šroubárna Žatec, kteří skončili na zimním mistrovství na 4. místě. Skvělé výsledky provázely v loňské sezóně rovněž tým dorostu ve stolním tenisu TJ Sever Žatec. Patřili k nejlepším v kraji a zaslouženě postoupili na MČR. Další nominované družstvo dorostu z tenisového klubu TJ Šroubárna Žatec vyhrálo v roce 2015 krajskou soutěž a postoupilo do bojů o 1. ligu. Ocenění získali i mladí florbalisté SK Jazzmani Žatec a také úspěšní fotbalisté FK Slavoj Žatec, kolektiv mladších žáků.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video