Nejdřív žluté napomenutí, až pak červená parkovačka

Veronika Salášková 2016-05-31 11:01:00

Žatec – Fotbalové rozhodčí budou v brzké době připomínat žatečtí strážníci. Vypůjčí si od nich systém udílení napomenutí prostřednictvím žlutých a červených karet. Uplatnit ho chtějí nově na řidiče, kteří špatně parkují svá auta.

Městská policie se k tomuto kroku rozhodla v souvislosti s problematickým parkováním, zejména v nočních hodinách, na některých žateckých sídlištích. Místo klasických parkovaček, tedy výzvy pro nepřítomného řidiče k dostavení se na policejní služebnu k projednání přestupku, budou strážníci umísťovat za stěrače špatně parkujících vozidel žluté karty. „Jde o obdobu klasické parkovačky, s tím rozdílem, že půjde jen o upozornění řidiče na skutečnost, že své vozidlo zaparkoval v rozporu s platnou legislativou. Řidič se nebude muset dostavit na městskou policii k projednání,“ vysvětluje nový systém ředitel městské policie Miroslav Solar. Jak už sama barva karty napovídá, jde o preventivní upozornění na nesprávný postup.
V případě, že by občan své vozidlo zaparkoval v rozporu s platnými předpisy opakovaně, následovala by, stejně jako ve fotbale, karta červená. Tou by byla klasická parkovačka, která má v Žatci červenou barvu. „Městská policie si od tohoto kroku slibuje lepší spolupráci a komunikaci s občany města a věří, že žluté karty přispějí k tomu, aby občané svá vozidla parkovali v rámci možností tak, jak mají a nepřidělávali problémy svým spoluobčanům ani sobě samým,“ doufá ředitel Solar, který sám je bývalý dlouholetý fotbalista a trenér mužstva Postoloprt. Dodává, že strážníci takto budou řešit jen drobná provinění. „V případě, že vozidlo bude zaparkováno tak, že bude tvořit překážku v provozu nebo bude ohrožovat bezpečnost či plynulost provozu, bude řešení samozřejmě radikálnější,“ řekl Solar.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video