Děti a dospělí zápolili v parku

Veronika Salášková 2016-05-31 11:02:00

Žatec – Druhý ročník Rodinného zápolení s Jonášem a Apolenou uspořádali v sobotu 21. května žatečtí profesionální hasiči. Akce se konala v parku pod nemocnicí. Provázelo ji krásné počasí a velký zájem lidí. Zasoutěžit si jich dorazilo okolo stovky.

Pro děti i dospělé bylo připraveno devět stanovišť s nejrůznějšími úkoly, které měly nejen prověřit jejich znalosti a dovednosti, ale i je naučit novým věcem. Děti si vyzkoušely slalom na koloběžce, poznávání značek, skládání puzzle, běh překážkovou dráhou, poskytnutí první pomoci a další. Stanoviště si pro ně připravili jak žatečtí profesionální, tak i dobrovolní hasiči, městská policie, firma Grape a žatečtí záchranáři. Děti za splnění úkolů dostaly razítka na účastnický list, za nějž v cíli obdržely ceny s hasičskou tematikou, drobné dárečky, diplom a občerstvení.
„Cílem akce je seznámit hlavně děti s prací hasičů, seznámit je s čísly na záchranku, hasiče a policii, vysvětlit jim, jak se zachovat jak při různých mimořádných událostech, tak i třeba když spadnou a zraní se, ztratí se apod.,“ popsala Radka Brunclíková z Hasičského záchranného sboru Žatec. Dodala, že rodiče se zase seznámili s praktickými věcmi – jako např. jak hasit pánvičku v kuchyni, s typy hasičských přístrojů, dopravními pravidly, hlásičem kouře, poskytnutím první pomoci při různých situacích apod.
„Vloni jsme uspořádali v rámci oslav výročí našeho hasičského sboru první ročník tohoto rodinného zápolení. Osvědčil se a měli jsme na něj od lidí velké množství kladných ohlasů. Letošní ročník navštívilo okolo stovky lidí, zájem o akci je, takže plánujeme v příštím roce další ročník,“ přislíbila Brunclíková.
Více snímků najdete zde

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video