Rekonstrukci Plzeňské provázely kolony

Veronika Salášková 2016-06-05 17:59:00

Žatec – Posledních pár týdnů ztrpčovala rekonstrukce Plzeňské ulice život spoustě Žatečanů, ale i řidičům, kteří po tomto tahu mezi Plzní a Mostem jen projížděli. Dopravu zde řídily semafory, takže se tvořily dlouhé kolony. Z tahu se navíc nedalo odbočit do Podměstí, takže řada lidí musela objíždět často celé město.

Rekonstrukce povrchu Plzeňské ulice probíhá v úseku od ulice Osvoboditelů, přes kruhový objezd u čerpací stanice Benzina až za pneuservis na protější straně. Kvůli frézování povrchu a následné pokládce nového asfaltu zde dopravu řídily semafory. Na kruhový objezd byl navíc zamezen vjezd jak z Podměstí z Nákladní ulice, tak z Husitského náměstí a železného mostu. Obyvatele města, tak každý den čekalo stání v dlouhé koloně aut, která se táhla přes most až k výjezdu z města. Řidiči si zde ve špičce často počkali i více než čtvrt hodiny. Pokud čekat nechtěli, museli objet přibližně polovinu města okolo hlavního nádraží a přes kopec Střelák. Řada lidí si stěžoval také na zmatené značení uzavírek ulic a objížděk. „Jsem rodilý Žatečan, ale s tím, kudy se dá, projet mám problém. Co teprve lidé, kteří Žatec neznají a jsou zde poprvé,“ stěžoval si v e-mailu adresovaném do naší redakce Petr N. „Čekání je hrozné, člověk kvůli těm kolonám musí vstávat a vyjíždět do práce a s dětmi do školy o hodně dříve,“ vadilo naší čtenářce Alice J.
Nejen jim, ale i dalším řidičům se tak na začátku tohoto týdne nejspíše ulevilo, když zjistili, že semafory zmizely a v opravovaném úseku je natažený nový asfaltový koberec. Chybí mu zatím dopravní značení, které by mělo přibýt v nejbližších dnech. Řidiči by se však zatím neměli úplně radovat, Ředitelství silnic a dálnic, které opravu provádí, chce do začátku prázdnin opravit povrch této silnice i na dalších místech.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video