Výrobce drátů zaměstná až šest stovek lidí

Redakce 2016-06-06 09:29:00

Triangle – Investice ve výši dvě a půl miliardy korun a až šest set nových pracovních míst. Takové jsou plány společností Kiswire Cord Czech, jejíž jednatel Václav Skála a hejtman Oldřich Bubeníček podepsali v závěru minulého týdne smlouvu mezi Ústeckým krajem a společností o koupi pozemků na výstavbu nového výrobního závodu. Strategická průmyslová zóna Triangle tak získala nového výrobce ocelových drátů a kordových vláken pro pneumatiky a automobilový průmysl.

„Vše postupuje dle harmonogramu. Platí, že do konce letošního roku chceme vyrobit vzorky pro své zákazníky a zkušební provoz předpokládáme spustit na začátku roku 2017,“ potvrdil v rámci podpisu jednatel Skála průběh výstavby nového závodu. Ta byla zahájena letos v dubnu přípravnými pracemi na ploše o velikosti 20 hektarů v jihozápadní části průmyslové zóny. Hejtman Bubeníček ocenil především příslib zaměstnanosti.
Podle slov Václava Skály již dnes firma zaměstnává patnáct lidí z regionů Žatec, Most a Chomutov. „První operátoři a zaměstnanci údržby jsou už na zaškolení v Koreji,“ dodal jednatel Kiswire Cord Czech s tím, že v první fázi získá v továrně práci stovka pracovníků, v druhé pak dalších 300 a výhledově počítá firma se zaměstnáním až šest stovek lidí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video