Chystá se sedmé setkání rodáků a přátel obcí Peruc a Chrastín

Redakce 2016-06-06 09:35:00

Peruc, Chrastín (jav) Po pěti letech se opět setkají rodáci a přátelé Peruce a Chrastína. Městys Peruc totiž chystá v pořadí již sedmý sraz rodilých Peručáků. Slavnost sounáležitosti s tímto malebným městysem se koná v sobotu 25. června. „Zváni jsou nejen ti, co se u nás přímo narodili, ale rádi uvidíme každého, kdo má k Peruci a Chrastínu pozitivní vztah,“ vyzývá k hojné účasti perucký místostarosta Jan Vnouček. „Tradiční setkání se koná jednou za pět let, proto je to příležitost pro všechny znovu se po delší době vidět, zavzpomínat si a prohlédnout si, co je na Peruci nového,“ dodává.

Návštěvníci se nudit rozhodně nebudou. Na Náměstí Emila Filly pro ně od 10 hodin vystoupí mažoretky a mladí zpěváci z místní základní školy, zatančí zde sestry Kladivovy z Radonic, zazpívá pěvecký sbor Kvítek, zahraje dechová hudba Rodáci. K dobré náladě jistě přispěje i vystoupení country kapely Strakoši ze Stradonic. V kostele sv. Petra a Pavla je připravena bohoslužba a varhanní koncert Vladimíry Benešové. Během poledne promluví starosta obce Radomír Bláha a bude položen věnec k pomníku padlých. V případě nepříznivého počasí se program přesouvá do peruckého kina.
Zajímavou podívanou slibuje i doprovodný program. V kině se budou promítat pamětnické filmové dokumenty z Peruce. V Galerii U Kozorožce vystavují peručtí a černochovští výtvarníci. Galerie U Plazíka láká na výstavu fotografií S. Koženého „Peruc a krajina Středohoří“. A Muzeum české vesnice představí polozapomenutého peruckého rodáka Václava Švamberu, který se významně zasloužil o českou geografii. Otevřena bude také Pamětní síň Emila Filly a kaple Mistra Jana Husa. Den otevřených dveří uspořádá místní základní i mateřská škola.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video