Umělá tráva dostane osvětlení

Veronika Salášková 2016-06-11 07:58:00

Žatec – Dva roky již stojí na levém břehu Ohře nové fotbalové hřiště s umělou trávou. Fotbalisté FK Slavoj Žatec ho však v zimních měsících nemohli využít naplno. Hřišti chybělo osvětlení. To se nyní změní, protože klub získal na jeho vybudování dotaci. Na podzim už by se tak na hřišti mělo svítit.

Hřiště s umělou trávou za řekou vyrostlo v roce 2014. Klub na něj získal dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 10 milionů korun. Zbylých zhruba čtyři a půl milionů přidalo jako spoluúčast město Žatec.
V loňském roce měl klub předem přislíbenu další dotaci na vybudování osvětlení nového hřiště. Nakonec ji ale nezískal. Na hřišti tak fotbalisté museli končit již v 16 hodin, kdy v zimních měsících padala tma. Což značně omezovalo zimní činnost a tréninky, kvůli nimž vlastně hřiště vzniklo. Město totiž pouze na své náklady osvětlení pořídit nechtělo.
Slavoji se však nyní přece jen od ministerstva školství dotaci ve výši 3,78 milionu korun získat podařilo. Rozhodnutí o jejím přidělení padlo v pátek 3. června. „Máme velkou radost, že se nám dotaci podařilo získat a na podzim už budeme na hřišti svítit. Čekáme na písemné sdělení o přidělení dotace, abychom mohli projednat záležitosti spoluúčasti s vedením města,“ sdělil Pavel Maňák, sekretář Slavoje. Celkem by osvětlení hřiště mělo vyjít na šest milionů korun, město se má podílet zbývající částkou. O letošní pozimní sezóně by se tak na hřišti s umělou trávou již mělo svítit. Práce na vybudování osvětlení by totiž měly proběhnout do konce měsíce září.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video