Miliony slibují novou infrastrukturu

Jan Vnouček 2011-09-19 00:07:00

Blatno –  Nová školka a nový domov pro seniory. Takové smělé plány spřádají na radnici v Blatně. Umožňuje jim to přislíbených třicet miliónů od  společnosti NET4GAS, která jimi vykoupila souhlas obce s výstavbou plynovodu Gazela v katastru obcí Blatno a Malměřice. V současné době se na obě investiční akce připravuje projektová dokumentace. Ještě před rekonstrukcí budovy mateřské školy a její přeměně právě na domov pro seniory se musí postavit nová budova mateřinky, aby předškolní děti bylo kam přestěhovat.  Vše je zatím v rovině úvah, starosta Václav Beneš však již otevřeně mluví o pololetí příštího roku, aby do začátku dalšího školního roku bylo hotovo a mohla se začít přestavovat stará školka.

„V současné době umisťujeme naše seniory do Podbořan a Vroutku, kde je již plno. Naše ves stárne a řada občanů se dostává do věku, kdy již třeba nebudou úplně soběstační. A takhle by mohli zůstat doma. Proto si myslím, že bychom domov pro seniory nebo dům s pečovatelskou službou, o přesném zaměření ještě budeme jednat s projektantem, bez problémů zaplnili. Počítám s kapacitou minimálně dvaceti osob. Vedle je školní jídelna, krásná zahrada, takže i prostředí je vhodné,“ přibližuje své plány Beneš. Radnice chce na tyto investice použít finance z tzv. grantů, jednorázové odškodnění chce investovat do úpravy komunikací a splaškové kanalizace. Ale různé varianty bude ještě důkladně posuzovat.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video