Jmenování má proběhnout v červenci: Situací ve školce se zabývá hospodářská kriminálka

Alla Želinská 2016-06-16 08:58:00

Podbořany – Mateřská škola Bratří Čapků v Podbořanech je od začátku března bez ředitelky, má statutárního zástupce. Město shání nového člověka na řídící funkci v této školce.

Bývalá ředitelka Michaela Beranová se vzdala své funkce na vlastní žádost 2. března. Štafetu po ní dočasně převzala její zástupkyně Martina Matějíčková a byla radou města jmenována do pozice statutárního zástupce MŠ Bratří Čapků do doby výběru nové ředitelky.
Rada města v dubnu neschválila na základě provedené kontroly účetní závěrku Mateřské školy Bratří Čapků. Byl vyhlášen konkurz na obsazení místa ředitelky (nebo ředitele) školky, který by měl proběhnout do konce června. „V závěru června, 27. 6. je zasedání konkurzní komise, kde představí kandidátky své koncepce a zodpovědí dotazy členů komise. Komise ten den doporučí zřizovateli vhodného kandidáta. Ve středu 13. července pak rada města, která zastává funkci zřizovatele, má jmenovat novou ředitelku,“ popsal Regionu průběh výběrového řízení starosta Podbořan Radek Reindl.
Bude se vybírat mezi dvěma kandidátkami, které jsou aktuálně „ve hře“. Je to současná pověřená ředitelka MŠ Bratří Čapků M. Matějíčková a druhou uchazečkou je učitelka z MŠ Hlubanská.
„Pozvání ke konkurzu jsem obdržela. Teď uvidím, zda si pozici obhájím či nikoliv. To už pak rozhodne výběrová komise,“ řekla M. Matějíčková.
Předpokládaný termín nástupu nového ředitele či ředitelky mateřské školy je podle znění konkursního řízení 1. srpna 2016.
Kolem školky nyní panuje napjatá atmosféra. Situací se na podnět radnice zabývá hospodářská kriminálka. „Mohu jen potvrdit, že hospodářská kriminálka prověřuje podezření na zpronevěru peněz ve školském zařízení. Věc je na samém počátku prověřování, nelze tudíž sdělit žádné bližší informace,“ uvedla mluvčí Policie ČR v Lounech Jaromíra Střelcová.
Podle informací Regionu, ve středu byli pozváni k podání vysvětlení svědci právě v této kauze na OO PČR v Podbořanech.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video