V listopadu po novém obchvatu

Veronika Salášková 2016-06-21 13:19:00

Velemyšleves – Přes půl kilometru dlouhý most vyrůstá nad údolím řeky Chomutovky. Je součástí obchvatu obce Velemyšleves. Obchvat pomůže urychlit cestování po silnici I/27, která je frekventovaným tahem mezi Mostem, Žatcem a Plzní. Zprovozněn by měl být již letos v listopadu.

Velemyšleves zatěžují desítky nákladních a osobních aut, které klesají do údolí a pak z něj serpentinami stoupají. „Stavba je ve fázi, kdy probíhá realizace vodorovné nosné konstrukce mostu. Dokončují se přeložkové větve tak, aby se na ně převedl provoz a uvolnil se prostor pro napojení obchvatu na stávající silnici I/27," sdělila Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem stavby. Most bude měřit 538 metrů, mít dvě opěry a šest pilířů. Stavbu zpočátku zdržel archeologický průzkum, jehož výsledky odborníci nyní zpracovávají. Na místo se vydali také specialisté v oboru geologie.
„Průzkum zjistil sesuvná území a podzemní vodu, která svým tlakem komplikovala pilotové založení stavby," řekla mluvčí ŘSD. Stavaři proto museli projekt upravit. „V místech vysokých násypů byl vybudován monitoring pro kontrolu a sledování míry sedání," dodala Ledvinová. Kvůli pracím na obchvatu musí řidiči nyní počítat se zdržením. Na místě jsou semafory, které v místech napojení obchvatu na silnici řídí jednosměrný provoz.
Protože je v tomto místě velké stoupání, kamiony mají problémy s rozjížděním do kopce a provoz se tak zpomaluje. Předpokládané stavební náklady ŘSD spočítalo na 600 milionů korun bez DPH. Nedaleko Velemyšlevse je na stejné trase podobné stoupání a klesání v obci Žiželice. Také na tomto místě plánuje ŘSD stavbu obchvatu s mostem.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video