Vrtulník záchranné služby přistál mezi domy

Iveta Drlíková 2016-07-12 12:04:00

Žatec – Přílet a přistání vrtulníku letecké záchranné služby sledovala v sobotu po osmé hodině večerní řada obyvatel ulice Podměstí. Pilot vrtulníku posadil zkušeně stroj na travnatý plácek ve vnitrobloku zdejších obytných domů, jen pár metrů od nehody desetiletého cyklisty s osobním vozidlem.

Podle očitých svědků chlapec vyrazil z vedlejší ulice na hlavní, kde čelně narazil do boku právě projíždějícího auta. „Zrovna jsem šla nedaleko po chodníku, když se to stalo. Chlapec odletěl z kola a musel se hodně uhodit hlavou o silnici. Byl bez helmy. Běžela jsem k němu a mezitím už jedna paní, která stála na balkoně, zavolala záchranku. Ta za chvíli dorazila, stejně jako policie. Po nárazu byl chvilku mimo, ale pak začal vstávat. Snažila jsem se ho uklidnit, mluvila jsem na něho a držela ho za ruku, hrozně plakal,“ popisuje dramatickou chvíli Marie Hessová, která byla u chlapce jako první. Posádka pozemní záchranné služby pacienta na místě stabilizovala, naložila do sanitky a poté přesunula do přivolaného vrtulníku, jenž chlapce transportoval do traumacentra ústecké nemocnice.
„Dítě je ve stabilizovaném stavu a při vědomí. Nehoda je v dalším šetření,“ sdělila nám mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.
Podle našich informací utrpěl chlapec pohmožděniny, jeho stav naštěstí není vážný. Přesto je dobré apelovat na všechny rodiče, aby nepouštěli své děti na kolo bez ochranné helmy. Úrazy hlavy patří u cyklistů k těm nejvážnějším.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video