Domů přes tři přeskoky

Veronika Salášková 2016-07-18 22:12:00

Žatec – Zpomalovací prahy bývají často na silnice ve městě umísťovány na základě podnětu občanů, aby pomohly zpomalit rychle jedoucí řidiče. Ne, vždy však musí být z osazení retardérů nadšeni všichni obyvatelé dané lokality, jako tomu nyní bylo v Loučkách.

V posledních dvou měsících došlo v tomto místě k úpravě dopravní situace a ke stávajícímu zpomalovacímu prahu přibyly další dva. Některým obyvatelům to však vadí. „Každodenně při příjezdu do bydliště absolvuji na 400 metrech tři přeskoky. Do dneška jsem nepochopil, proč to tam je,“ popsal na zasedání žateckého zastupitelstva na konci června René Zugar, který zde bydlí. Dodal, že jeden z nových retardérů je navíc těsně vedle kontejnerů, které město nainstalovalo do silnice. „Samy o sobě ty kontejnery komplikují průjezd silnice a teď je tam ještě přeskok. A další je mezi rodinnými domy,“ popsal Zugar a ptal se, proč byly prahy v lokalitě osazeny.
„Řešili jsme tam stížnosti na rychlost vozidel. Měli jsme jednání s dopravní komisí a obyvateli. Následně to prošlo radou města a bylo rozhodnuto, že tam budou umístěny ty dva zpomalovací prahy, které tam jsou. Je to standardní dopravní zařízení. Dva měsíce to viselo na úřední desce, kdokoliv se k tomu mohl vyjádřit,“ odpověděl mu Jiří Dob-ruský, vedoucí odboru dopravy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video