Plavkyně Svěcená v Riu mezi prvními

Iveta Drlíková 2016-07-30 02:37:00

Jako první odletěli do dějiště letních olympijských her čeští plavci a vodní slalomáři. Na palubě vládního speciálu, který startoval z letiště v Kbelích již v neděli večer, tak nechyběla ani vynikající motýlkářka ze žateckého oddílu, Lucie Svěcená.

Na XXXI. LOH v Brazílii bude startovat celkem 106 českých sportovců, zbytek výpravy odlétá koncem týdne. A zatím co vodní slalomáři se po příletu do Ria rovnou ubytovali v olympijské vesničce, plavci přesedli do dalšího letadla, aby se přesunuli do města Aracaju, kde absolvují tréninkový kemp. Do Ria se vrátí až 2. srpna. Lucie Svěcená nastoupí hned první soutěžní den olympiády do rozplavby na stovce motýlkem, v Riu poplave také polohovou štafetu.
Dva dny před odletem se Lucie vrátila z reprezentačního soustředění v Pardubicích, v červenci absolvovala ještě přípravu v Turecku a ve Španělsku. „Jsem spokojená, všude byly skvělé podmínky. Jak se můj start na olympiádě blíží, tak jsem sice trochu nervózní, ale těším se, že nasbírám další zkušenosti. Štafetu si chci hlavně užít a pokusit se zlepšit náš osobní rekord z letošního Mistrovství Evropy v Londýně. V individuálním závodě bych se chtěla přiblížit nebo i vylepšit český rekord, který držím. Úspěchem by bylo postoupit do semifinále,“ sdělila nám krátce před odjezdem naše olympionička, a tak jí držme palce!

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video