V zóně Triangle vyroste nové městečko: Jeho stavba začne v polovině srpna

Veronika Salášková 2016-08-09 13:21:00

Triangle – Jen pár kilometrů od Žatce vyroste brzy nové městečko. Vznikne v průmyslové zóně Triangle a ponese jméno Triangle City. Nacházet se v něm bude zázemí pro podniky, vedení zóny, kanceláře a ubytovací kapacity. Stavba jeho první části má začít v tomto měsíci.

Triangle City má podle plánů vzniknout na pozemku uprostřed zóny na pozemku o výměře 12,3 hektarů. Jedním z prvních investičních záměrů v Triangle City je záměr Ústeckého kraje pod názvem Zázemí občanské vybavenosti, který bude situován u samotného vjezdu do Triangle City, a to na ploše přibližně 1,8 hektarů. „V rámci I. etapy budou v polovině srpna 2016 zahájeny hrubé terénní úpravy. Dále bude následovat výstavba inženýrských sítí, obslužných komunikací až po kruhovou křižovatku a instalace moderních mobilních sestav buněk, o jejichž nákupu rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje 3. září 2014,“ sdělil Martin Pondělík, manažer příspěvkové organizace Strategická průmyslová zóna Triangle, která se stará o chod zóny.
Mobilní sestavy buněk budou tvořit 10 samostatně stojících objektů. Osm objektů ubytoven o celkové podlahové ploše 3 452 m2 se 128 pokoji s vlastním sociálním zařízením, se společnými kuchyňkami, společným sociálním zařízením a společenskými místnostmi. Jejich celková kapacita činí 256 lůžek. „Součástí dodávky bude i kompletní vybavení mobiliářem,“ dodal Pondělík. Dále se zde bude nacházet objekt jídelny a administrativní budova.
Buňkové sestavy jsou aktuálně umístěny v areálu ledvické elektrárny v Chudeřicích u Bíliny s tím, že dojde k jejich postupnému přestěhování na přelomu letošního října a listopadu do zóny Triangle, kde budou sloužit jako zázemí zejména pro zaměstnance a dodavatele investorů v průmyslové zóně. „V administrativní budově bude sídlit SPZ Triangle, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Volné kanceláře a jiné prostory budou pronajímány, např. domácím a zahraničním investorům, kteří v průmyslové zóně dosud nemají vlastní zázemí nebo jiným službám zejména vázaným na funkčnost průmyslové zóny. Nabízí se také možnost využití volných prostor pro zdravotní, nákupní a restaurační servis. V případě živelných pohrom budou ubytovny s jídelnou sloužit i jako dočasné krizové zázemí pro potřeby Ústeckého kraje,“ popsal Martin Pondělík.
Dokončení první etapy budování Zázemí občanské vybavenosti v Triangle City se předpokládá do konce tohoto roku. Vyjít by mělo na částku 24,71 milionů korun. V rámci druhé etapy projektu Triangle City bude vybudována okružní obslužná komunikace včetně malé vodní plošky za téměř 42 milionů korun. Dokončení této etapy se předpokládá v červenci 2017. Zhotovitelem obou etap bude brněnská firma D.I.S, spol. s r.o.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video