Úvod   /   Zprávy   /   Koně si sedali na zadek

Koně si sedali na zadek

Veronika Salášková 2011-09-23 00:00:00

Libořice – Country den s bohatým programem uspořádala v parku minulou sobotu 17. září obec Libořice. Akce začala ve 14 hodin, kdy příchozí přivítala reprodukovaná country hudba. Okolo 15. hodiny přijel Václav Staněk z Chmelištné se svými koňmi. S nimi předvedl drezúru.

V průběhu odpoledne a večera pak ve třech vstupech své umění s koňmi předvedli také jezdci z ranče Bánov. Nejprve divákům ukázali techniky lasování. Ve druhém vstupu pak drezúru koně na lonži, ukázku jak reaguje na povely. Koně předvedli také několik akrobatických kousků například, že se umí uklonit, kleknout si na přední nohy, lehnout si, ale také si například sednout na zadek jako pes. Kuriozním  kouskem byl přeskok koně přes dalšího koně, který ležel na zemi.
Následovala westernová jízda okolo barelů, nejprve pomalu s vysvětlením a vzápětí ve cvalu. Pro větší efekt byly na  závěr sudy zapálené a kůň tak demonstroval, že oheň zvládá, což se mělo ukázat hlavně v posledním vstupu.
Třetím vstupem totiž byla ohňová show, která se odehrála za tmy, o to víc byla efektnější. Jezdci jeli na koňských hřbetech s pochodněmi v rukou, poté projížděli slalom okolo hořících tyčí, projížděli pomalu i rychle hořícími překážkami, nebo se zastavovali těsně před nimi. To vše se skvělým hudebním podkresem.
Dalším zlatým hřebem odpoledne a večera bylo vystoupení country skupiny Nosáči, která zahrála od 18 hodin k tanci i poslechu. Posezení, lavičky a stany, bylo stejně jako občerstvení – jídlo a pití, pro příchozí k dispozici. Posedět a pobavit se do libořického parku přišli nejen místní, ale i obyvatelé okolních vsí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video