Požadované změny v ulicích nenastanou

Veronika Salášková 2016-08-20 00:45:00

Žatec – Obyvatelé města směřovali na radnici podněty a žádosti na provedení dopravních změn v několika ulicích. Zabývala se jimi dopravní komise a radní. Návrhy občanů prosily o parkovací místa v ulicích Čelakovského a Mánesova a o zvýšení průjezdnosti v ulici Lva Tolstého. Zůstaly však nevyslyšeny. Podle doporučení dopravní komise nejsou změny nutné.

S prvním podnětem dokonce občané vystoupili na posledním zastupitelstvu na konci června. Silnice v ulicích Josefa Mánesa a Čelakovského je podle nich příliš úzká, kvůli tomu se zde obtížně parkují automobily. Obyvatelé proto připravili otevřený dopis, v němž žádali o umožnění podélného stání aut na chodníku, aby se zlepšil průjezd ulicí. Dopravní komise zde však jimi navržené úpravy neschválila.  Druhý podnět navrhoval zregulovat parkování aut ve spodní části ulice Lva Tolstého, aby zde mohly vozidla lépe projíždět zejména v průběhu dne, kdy tudy projede značné množství aut. Komise však ani nyní nevydala kladné stanovisko. „Dopravní komise setrvává na svém stanovisku, že není třeba v současné době provádět dopravní opatření v této ulici. Návrh na časové omezení parkování ať už v jakékoliv podobě je dle mínění dopravní komise nerealizovatelný a minul by se zcela účinkem. Doprava v této ulici funguje, kolony se netvoří, naopak zúžením průjezdního profilu je doprava v této ulici zklidněná," vyjádřila se komise.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video