Prvňáčci usedli do lavic

Veronika Salášková 2016-09-06 14:41:00

Žatec – Velký a přelomový den čekal ve čtvrtek 1. září na děti, které do základních škol zamířily v doprovodu rodičů a blízkých poprvé. V letošním roce se v Žatci otevřelo jedenáct prvních tříd. Do lavic v nich usedlo 263 dětí.

Nejvíce prvňáčků mají tradičně na Základní škole Komenského alej, kde vznikly čtyři první třídy. V závěsu za nimi jsou Základní škola Petra Bezruče a Základní škola Jižní obě se dvěma třídami. Stejný počet tříd mají i na Základní a Mateřské škole Dvořákova, jedna z nich se nachází v budově ve Dvořákově ulici, druhá v ulici Lidické. Jen jednu první třídu pak mají na Základní škole nám. 28. října. Prvňáčci se seznámili nejen se svými novými učitelkami a spolužáky, ale také třídou a tím, co je ve škole během prvního roku bude čekat. Aby jim učení hezky šlo, přišli jim do jednotlivých tříd popřát starostka Zdeňka Hamousová, místostarostka Jana Nováková, zastupitel města a Ústeckého kraje Milan Pipal, vedoucí finančního odboru Renata Sedláková a dokonce i čertík Grapík – maskot firmy Grape, a.s. Děti dostaly do nového začátku také dárky od města – bloky, pera tornado, tužky, ořezávátka a pastelky. Balíček dostaly také od Ústeckého kraje. Jejich paní učitelky dostaly na uvítanou do nového školního roku kytičky, stejně jako paní ředitelky. Pro pány ředitele byl přichystán dárek v podobě dárkového balení žateckého piva.

 

Více snímků najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video