Místopředseda vlády besedoval v Křížově vile

Veronika Salášková 2016-09-27 12:41:00

Žatec – Vzácnou návštěvu přivítalo v pondělí 19. září město chmele a piva. Zavítal do něj Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda KDU-ČSL. Čekal ho výklad o historii chmelařství, návštěva rad-nice a beseda s lidmi v Křížově vile.

Pavel Bělobrádek navštívil minulé pondělí v odpoledních hodinách Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, oddělení chmele v Žatci. Vladimír Barborka, vedoucí oddělení, ho seznámil s historií chmelařství v Žatci a důležitostí certifikace chmele, která je nerozlučně spjata s dobrým jménem českého chmele po celém světě. Poté byl místopředseda vlády přijat u starostky města Zdeňky Hamousové, která ho krátce seznámila se záměrem města – podání žádosti do UNESCO a posléze mu představila město i z ptačí perspektivy – z ochozu radniční věže.
V pozdních odpoledních hodinách se Pavel Bělobrádek sešel s občany města na krátké besedě, která se uskutečnila v Křížově vile v Zeyerově ulici. Účastníci setkání se místopředsedy vlády ptali jak na ryze odborné problémy financování vědy a výzkumu, tak i na mezinárodní otázky jako jsou uprchlická krize, nebo postavení České republiky v Evropské unii.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video