Žlutými kartami strážníci šetří

Veronika Salášková 2016-10-04 13:46:00

Žatec – Novinku ve formě žluté výstražné karty umístěné za stěračem auta zavedli na konci května letošního roku žatečtí strážníci. Jedná se o upozornění pro řidiče na skutečnost, že své vozidlo zaparkoval špatně. Řidič se však v tomto případě nemusí dostavit na služebnu městské policie k projednání jako je tomu u klasické parkovačky, která má červenou barvu.

Jak už sama žlutá barva karty napovídá, jde o preventivní upozornění na nesprávný postup. V případě, že by občan své vozidlo zaparkoval v rozporu s platnými předpisy opakovaně, následovala by, stejně jako ve fotbale, karta červená, tzn. klasická parkovačka, které jsou v Žatci barvy červené.
Městská policie si od tohoto kroku slibuje lepší spolupráci a komunikaci s občany města a věří, že žluté karty přispějí k tomu, aby občané svá vozidla parkovali v rámci možností tak, jak mají a nepřidělávali problémy svým spoluobčanům ani sobě samým. Strážníci věří, že by žluté karty mohly pomoci v souvislosti s problematickým parkováním, zejména v nočních hodinách, na některých sídlištích.
Co se týče používání žlutých karet, ty jsou strážníky využívány opravdu jen v případech, kdy řidič o spáchání přestupku nemusí úplně vědět a v případech, kdy nedošlo k vážnému ohrožení bezpečnosti nebo plynulosti silničního provozu. „Je samozřejmě na zvážení konkrétního strážníka, pro jakou variantu řešení se rozhodne. Počet rozdaných žlutých karet není vysoký, strážníci jimi šetří a myslím, že je užívají opravdu rozumně. I proto jsem přesvědčen, že cíl, pro který jsme toto opatření uvedli do praxe plní, ale zatím si nedovolím posoudit, zda pomohly zlepšit chování řidičů. To je, myslím si, běh na dlouhou trať,“ zhodnotil zatím vliv tohoto opatření Miroslav Solar, ředitel Městské policie Žatec.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video