Zatopí už letos pod kotli?

Redakce 2016-10-11 12:35:00

Žatec (jv) Do redakční pošty nám dorazil jeden e-mail, který neobsahoval podpis. Anonymy u nás ve většině případů mizí rovnou v koši, ať již elektronickém nebo plastovém, tentokrát jsme ale udělali výjimku. Autor onoho dopisu je totiž podle svých slov zaměstnancem Žatecké teplárenské a svou totožnost zatajil z důvodů obav o svou práci. Zmiňuje v něm však řadu nesrovnalostí ohledně chodu Žatecké teplárenské, rekonstrukce kotlů K1 a K2 a vyšetřování společnosti policií. Dopis adresoval mimo jiné vedení města, které je stoprocentním vlastníkem teplárny. Informace z dopisu otiskujeme i z toho důvodu, že některé z nich – jako je např. stav kotlů či šetření policii ČR máme ověřené i z dalších zdrojů.

Dotyčný zaměstnanec v dopise zmiňuje, že kotle K1 a K2, které měly být v provozu již v loňském roce, v něm ještě stále nejsou a je otázkou, kdy a zda vůbec v chodu budou. Kotel K1 podle jeho slov dostává vyzdívku a kotel K2 je rozebraný. Vedení společnosti podle jeho vyjádření nutí zaměstnance mlžit a uvádět nepravdivé údaje jak o rekonstrukci kotlů, tak i chodu společnosti. V teplárně má také již nějakou dobu být zpráva od Státního fondu životního prostředí, který poskytl dotaci na rekonstrukci kotlů, ale zastupitelé a rada města jako valná hromada společnosti o ní podle jeho tvrzení dosud informování nebyli. Dopis se k nám dostal krátce před uzávěrkou tohoto čísla. Snažili jsme se sice k těmto informacím zjistit stanovisku vedení Žatecké teplárenské, ale do uzávěrky se nám to nepodařilo. Další informace se tak pokusíme přinést v dalším vydání novin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video