Obvinili řidiče autobusu

Veronika Salášková 2016-10-11 12:36:00

Louny – Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinila policie řidiče autobusu, který letos v březnu převážel děti na výlet a havaroval s nimi u Panenského Týnce na Lounsku. Hrozí mu za to až osm let za mřížemi. Tři školáci při nehodě utrpěli těžká zranění a dalších 29 jich bylo zraněno lehce. Třiašedesátiletý muž je stíhán na svobodě.

Z nehody s lehkým zraněním vyvázli i tři dospělé osoby a sám řidič. „Řidič při jízdě za mlhy a náledí nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost a dostal se do smyku, který již nevyrovnal. Sjel vpravo mimo vozovku, kde se převrátil na bok," popsala mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Školní autobus havaroval 9. března kolem osmé hodiny ráno. Řidič vezl na výlet do Prahy děti a učitele ze základní školy z Vejprt na Chomutovsku. Záchranáři odvezli do nemocnic 47 lidí. Nejvážněji zraněné dítě operovali lékaři v motolské nemocnici. Škodu na havarovaném autobuse policie odhadla na tři miliony korun.
Úsek silnice D7 u Loun je častým místem vážných dopravních nehod. Naposledy na začátku září při hromadné havárii zemřeli tři lidé. Nejtragičtější byla srážka z února 2008, kdy se na silnici u Panenského Týnce střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Zahynulo tehdy osm dělníků z mikrobusu, kteří cestovali na noční směnu. Místní samosprávy apelují na Ředitelství silnic a dálnic, aby dokončilo rozšíření silnice na čtyři pruhy. U Postoloprt začala v září stavba čtyřkilometrového úseku, celá dálnice má být dokončena až v roce 2023.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video