Zateplená hernička láká ke hrám

Veronika Salášková 2016-10-16 02:57:00

Žatec – Se začátkem října začal pravý podzim s nevlídným, studeným a deštivým počasím. Rodiče dětí tak určitě přivítají zprávu, že dětská hernička v Chrámu chmele a piva bude letos k dispozici i v zimě. V uplynulých měsících prošla zateplením a úpravami a nyní je pro malé i velké návštěvníky znovu otevřena.

Dětská hernička se nachází v patře nad restaurací U orloje. Ještě o patro výše je jízdárna s dopravním hřištěm, kde si děti mohou zahrát na řidiče. V předchozích letech byly obě tyto vnitřní herny otevřeny pouze v teplých měsících roku. Od jara letošního roku však prošly zateplením, aby mohly návštěvníkům dělat radost celoročně. Úpravy odstartovaly opravy venkovních prostor v dubnu, kdy došlo na zrekonstruování venkovní terasy a schodů vedoucích právě do jízdárny.
Poté se začalo pracovat na zateplení vnitřních prostor. „V současné době je zde již hotové topení a v herničce se topí. Probíhají ještě poslední úpravy jízdárny v horním patře. Brousí se podlahy, které nyní dostanou ještě nový nátěr. Předpokládáme, že po polovině října bychom měli mít vše kompletně hotovo a připraveno na plný provoz,“ řekl Ondřej Baštýř, ředitel Chrámu chmele a piva. Dodal, že kvůli omezením uvnitř během probíhajících prací, se pro malé návštěvníky snažili oživit alespoň venkovní hřiště trampolínkou. „Na jaro plánujeme pořídit do chlívečku nějaké zvířátko pro děti. Rádi bychom v zahradě také zavedli občas svezení na koni pro děti a další program jako je třeba malování na obličej apod.,“ přibližuje další plány. Hernička se kromě zateplení a nových topných těles doznala i dalších změn. Rozšířil se prostor a zvedla se kapacita posezení. Přesunulo se také zázemí baru a bar samotný. Natáhlo se topení, topná tělesa, došlo k zateplení střechy, obložila a zateplila se okna a dveře. „Jsem rád, že se objekt seshora zateplí celkově,“ pochvaluje si Baštýř. Vstupné do herničky zůstalo zachováno na výši dvaceti korun.
Bar v herničce nyní poprvé provozuje sama restaurace, dříve ji provozoval Kamarád LORM, pracovali zde jeho klienti. Od dalšího týdne začne fungovat nový jídelní lístek herničky, kdy si zde budou moci děti a jejich doprovod dát menší jídlo, občerstvit se, ale také nechat si namíchat koktejly. Nabídka pokrmů a pití se tak rozšíří. „V příštím roce bychom rádi sortiment rozšířili třeba o ledovou tříšť a další věci,“ nastiňuje plány. Dodává, že v herničce si mohou rodiče dát také pivo, i když pivní potrubí sem není nataženo. Obsluha pivo přinese zespodu z restaurace. Do budoucna se však pivu čepovanému přímo v herničce nebrání. „Pokud by byl mezi lidmi o pivo velký zájem, možná bychom zde mohli mít sud s pípou. Musíme však vědět, že ho vytočíme,“ dodává. V průběhu zimy chce vyladit v herničce drobné detaily, jako např. aby se v kavárně u herničky mohli zabavit i rodiče hlídající své potomky. Nyní zde pro ně třeba nově visí k zapůjčení noviny, plánují zde ale také zařídit wifi. „Rádi přivítáme náměty a nápady, čím bychom mohli herničku doplnit. Rádi také navážeme spolupráci s nějakou organizací věnující se dětem, která by u nás chtěla pro ně pořádat akce,“ obrací se Ondřej Baštýř na veřejnost.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video