Kam o víkendu za kulturou

Redakce 2016-10-28 00:50:00

Žatecko PÁTEK 28. ŘÍJEN KINO ŽATEC (17:30) LICHOŽROUTI. Na ploše animovaného dobrodružného gangsterského příběhu dvou znepřátelených lichožroutských gangů, střetu dvou generací a dvou morálek, je vykreslen svět podobný lidskému, nenásilně a s humorem vlastním spisovateli a básníkovi Pavlu Šrutovi, spoluautorovi scénáře a autorovi dnes již slavné knižní předlohy. Animovaný rodinný film ČR. (20:00) OSTRAVAK OSTRAVSKI. Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Komedie ČR. Hrají: Igor Chmela, Dušan Sitek, Jitka Smutná, Pavel Kikinčuk, Jan Vondráček, Michal Čapka, ad. ZLATÝ CHMEL ŽATEC (21.00) NAJUST na Chmelu. Dále zahrají kapely CocK a The Dioptrie.

SOBOTA 29. ŘÍJEN
CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC
(17.00) STRAŠIDELNÝ HALLOWEEN. Temným bludištěm budou návštěvníky provázet děsivá strašidla. Účastníci v maskách mají vstup zdarma.
KINO ŽATEC
(15:00) ČAPÍ DOBRODRUŽSTVÍ 3D. Animovaná rodinná komedie o divoké a objevné cestě, která by mohla pomoci k úplnosti nejedné rodině a vrátit čápům na celém světě jejich původní poslání.
Režie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland.
(17:30) OSTRAVAK OSTRAVSKI. Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Komedie ČR. Hrají: Igor Chmela, Dušan Sitek, Jitka Smutná, Pavel Kikinčuk, Jan Vondráček, Michal Čapka, ad.
(20:00) ANTHROPOID. Filmovou adaptaci akce zvané Operace Anthropoid nosil režisér, scenárista a kameraman Sean Ellis v hlavě patnáct let, během kterých prostudoval nespočet dostupných materiálů o atentátu na Heidricha. Do filmu chtěl dostat především pohled vojáků Gabčíka a Kubiše, jejich pocity tváří v tvář činu s jistými fatálními následky. Hrají: Cillian Murphy, Jamie Dornan, Charlotte Le Bon, Aňa Geislerová, Toby Jones, Harry Lloyd, ad.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE: ŽATECKÝ STROJ ČASU – interaktivní výstava, jejímž jádrem je prezentace historických fotografií a faktů z dějin města 19. a 20. století.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
VÝSTAVA: 65. VÝROČÍ 11. STÍHACÍHO PLUKU. V expozici budou k vidění např. pilotní kombinézy a modely letadel. Potrvá do 13. listopadu.
STARÁ PAPÍRNA ŽATEC
VÝSTAVA: Z DĚJIN PRŮMYSLU V ŽATCI: Stálá expozice o žateckém průmyslu. (so: 13–17:00).
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
VÝSTAVA: 5. návštěva sbírky manželů Zemanových. Expozice současného umění.
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
ZÁMEK STEKNÍK
PROHLÍDKY interiérů i exteriérů. VÝSTAVA HISTORICKÝCH KOČÁRKŮ A HRAČEK. Otvírací doba: so-ne 10.00–15.45.
NEDĚLE 30. ŘÍJEN
KINO ŽATEC
(15:00) KUBO A KOUZELNÝ MEČ 3D. Kubo je úplně normální teenager, který žije obyčejný život v rodné vesnici. Jenže pak mu zaklepou na dveře temní démoni ze záhrobí a zaplašit je může jen jeho odvaha a magická zbroj jeho otce, který býval legendární samuraj. Rodinné animované fantasy USA, český dabing.
(17:30) BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU. Když nový život, tak od základů! Eliška se na prahu čtyřicítky rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Hrají: Ondřej Vetchý, Petra Hřebíčková, Václav Postránecký, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer, Matouš Ruml, ad. Komedie ČR.
(20:00) DÍVKA VE VLAKU. Každý den na cestě do práce jezdí Rachel vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. Mysteriózní thriller USA, titulky.
MUZEUM ŽATEC
STÁLÉ EXPOZICE: ŽATECKÝ STROJ ČASU – interaktivní výstava, jejímž jádrem je prezentace historických fotografií a faktů z dějin města 19. a 20. století.
KŘÍŽOVA VILA ŽATEC
VÝSTAVA: 65. VÝROČÍ 11. STÍHACÍHO PLUKU. V expozici jsou k vidění např. pilotní kombinézy a modely letadel.
GALERIE SLADOVNA ŽATEC
VÝSTAVA: 5. návštěva sbírky manželů Zemanových. Expozice současného umění.
VÝSTAVA: Vize rozvoje Žatce aneb na cestě do UNESCO.
ZÁMEK STEKNÍK
PROHLÍDKY interiérů i exteriérů. VÝSTAVA HISTORICKÝCH KOČÁRKŮ A HRAČEK. Otvírací doba: so-ne 10.00–15.45.
Lounsko
Pátek 28. října
Kostel CČSH Louny: Koncert pěveckého sboru Harmonie pod vedením Jiřího Kůrky. Od 16.30 hod.
Kostel sv. Mikuláše Louny: od 9 hod. Mše za vlast, od 17 hod. koncert duchovní hudby s Kvítkem. Od 17 hod.
Aula OA a SOŠ Louny: Sborový ateliér Kvítku. Od 9.30 do 15.30 hod.
KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež: Kubánský večer. Od 20 hod.
Kopec nad pískovnou Hřivice: Drakiáda. Od 16 hod.
Sobota 29. října
Vrchlického divadlo Louny: Slavnostní koncert u příležitosti 40 let založení pěveckého sboru Kvítek. Účinkují všechna oddělení Kvítku a hosté. Od 16 hod.
Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.
KD Zastávka Louny: Kvítek pro Kvítek – Setkání současných a bývalých členů a spolupracovníků Kvítku. Od 20 hod.
Restaurace U Černého koně Louny: Halloweenská pařba. Od 20 hod.
Obecní dům Pnětluky: Halloween pro děti. Od 13 hod.
Kino Peruc: Rodinný film. Drama. Od 17.30 hod.
Neděle 30. října
Mírové náměstí Louny: Pohádkový Halloween. Od 16 hod.
KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou 13. Od 14 hod.
Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Koncert zahraničních sborů z Belgie a Francie, pořádá Kvítek. Od 16 hod.
Podbořansko
PÁTEK 28. ŘÍJNA
Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá s Novenou k Matce Boží Ustavičné Pomoci, modlitba za svátek a narozeniny v měsíci konání. Slouží o. Alexander Siudzik. Od 10 hodin.
Sokolovna Kryry: Maškarní Halloweenská párty – zvou hasiči z Kryr, soutěže, odměny pro děti od 14 do 17 hodin. Halloweenská zábava se skupinou H3K, masky vstup zdarma od 20 hodin.
Blšany: Halloweenský podvečer – vezměte masky, lampiony, dýně a přijďte se pobavit. Po procházce ulicemi vás čeká opékání špekáčků a horký čaj za kinem. Zve Osadní výbor Blšany. Sraz na náměstí v 17 hodin.
1. Česká společnost Podbořany: Halloweenské spinkání v Chůvičce – přespání v herničce z pátku na sobotu. Od 17.30 do soboty 9 hodin.
Disco Bílá Růže Podbořany: Sváteční páteční mejdan s DJ A75 alias Ondřejem Žákovcem. Od 21 hodin.
SOBOTA 29. ŘÍJNA
Podbořanský Rohozec: Svatohubertská pouť – pěkný program pro děti, podívaná na jízdu koní. Od 10.30 hodin.
Zámek Krásný Dvůr: Za duchy a přízraky zámeckého parku – pro všechny dětské odvážlivce, kteří se nám vrátí zpět na zámek, bude připravena odměna, občerstvení zajištěno. Od 17.30 do 20 hodin.
NEDĚLE 30. ŘÍJNA
Náměstí Vroutek: Halloween a vroutecké štrůdlování – pro děti i dospělé, pasování na strašidýlko, soutěže pro malé i velké, soutěž o nejchutnější štrůdl, dýňový bowling, dlabání dýňových strašidel, lampionový průvod. Od 15 hodin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video