Adventní koncerty ZUŠ Podbořany

Redakce 2016-12-09 08:49:00

Podbořany – Kostel sv. Petra a Pavla v Podbořanech rozezní již tuto neděli 11. prosince v 17 hodin Adventní komorní koncert základní umělecké školy. Vystoupí učitelé a žáci ZUŠ Podbořany, jako hosté zahrají kolegové ze Severočeské filharmonie Teplice.

Program bude laděn nejen na hudbu starších vývojových období baroka a klasicismu, ale také zazní aranžmá moderních vánočních populárních skladeb z dílny klávesistů učitelky Zdeňky Fantové. Uslyšíme např. slavné O Holy, Night Ch. A. Adama, Reverberiho Roční období v Benátkách, aranžmá Beethovenovy Osudové symfonie, slavný Air od J. S. Bacha či Schubertovo Ave Maria a řadu krásných světových skladeb, které patří neodmyslitelně k atmosféře vánoc. Je skutečně se na co těšit!

V pondělí 19. prosince od 17 hodin zveme všechny do Kulturního domu v Podbořanech na velký vánoční Hudebně-taneční večer ZUŠ Podbořany. Vystoupí zajímavé hudební formace školy s atraktivním spíše populárním programem, také např. učitel Kirill Burdalev, který působí mj. jako člen Symfonického orchestru Mariánské lázně. S ním budeme moci poslechnout si krásné melodie pro hoboj, které zazní v doprovodu kytary učitele Lubomíra Beneše. V druhé polovině koncertu se představí taneční oddělení školy, které letos nově vede učitelka Karolína Hlinková. Aktivně působí na pražské taneční scéně v několika renomovaných divadlech. Zatančí její noví žáci a také Karolína se svým manželem. Můžeme se těšit na vynikající profesionální podívanou. Po koncertě proběhne v kulturním domě výstava výtvarných prací školy z dílny učitelky Ivy Mottlové. Aby toho nebylo málo, zveme po koncertě všechny na setkání školy s veřejností, které proběhne ve foyeru Kulturního domu. Pro hosty koncertu bude po jeho skončení uspořádáno menší posezení s občerstvením. Jste srdečně zváni!

Martin Říhovský

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video