Na náměstí vyrostlo mobilní kluziště: Začít bruslit by se mohlo již tuto neděli

Iveta Drlíková 2016-12-13 11:04:00

Žatec – Také letošní zimu si Žatečané zabruslí přímo v centru města. Mobilní kluziště začalo vyrůstat na ploše před radnicí minulou středu. Bruslit by se mohlo od neděle 18. prosince.

„Nejdřív jsme museli upravit plochu do absolutní roviny. Z dřevěných trámků se pak ohraničila celá plocha budoucího kluziště, na ní se pak položil polystyrén, který se potáhl neprodyšnou folií. Teď na ní pokládáme rošty, do kterých pak nainstalujeme hadičky na chlazení. Nakonec postavíme mantinely. Až bude k dispozici připojení k elektřině a dorazí chladící agregát, tak se bude kluziště pomalu napouštět. Voda se připouští a zmrazuje postupně po pěti milimetrech. Odhaduji, že pokud vyjde i počasí, mohlo by se tady bruslit příští neděli,“ myslí si Petr Otřísal z brněnské firmy BaP, která mobilní kluziště začala minulou středu na náměstí Svobody stavět.
V loni, kdy si tady veřejnost mohla zdarma zabruslit poprvé, si ledovou plochu město pronajalo, letos už bude v jeho majetku. Vyšlo na 2 miliony, 350 tisíc stálo zakoupení minirolby, agregát na chlazení si budou pronajímat.
V průběhu roku se uvažovalo o několika variantách, kam kluziště umístit. Ve hře bylo i sportoviště za koupalištěm, konkrétně hřiště na hokejbal, které je od letošní sezony nevyužité, když se jediný žatecký tým mužů rozpadl.
Hlasováním v anketě dali ovšem obyvatelé jednoznačně najevo, že si přejí mít ledovou plochu opět před radnicí, i když za koupalištěm by měli lepší zázemí včetně šaten s uzamykatelnými skříňkami.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video