Upoutávky na Žatecké noviny č. 2, které vychází v úterý 17. ledna

Redakce 2017-01-17 11:16:00

Náprava ekologické havárie potrvá bezmála dva roky Bezděkov (lus) Letos, tedy po dvou letech, se podle inspekce životního prostředí vzpamatuje příroda z ekologické havárie v Bezděkově. Na podzim 2015 tam desítky metrů čtverečních půdy zamořily kapalné odpady. Ty pocházely z provozu firmy Femme, která se zabývá likvidací těchto látek. V současné době odborná firma stále pracuje na odstranění následků havárie. Práce mají být hoto-vy nejpozději do března příštího roku.

Z bývalé věznice možná sociální byty
Žatec (fia) Žatec hledá využití pro budovu bývalé vojenské věznice v ulici Obránců míru. Pokud by se městu podařilo přestavbu z větší části financovat s pomocí dotace, mohly by tam vzniknout sociální byty. Další variantou je budovu pronajmout a využít pro pořádání takzvaných únikových her,  fyzických dobrodružství, při kterých se musejí hráči dostat ve stanoveném čase z objektu, řekla starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Zastupitelé již schválili změnu územního plánu, která by vybudování sociálních bytů umožnila.

Radnice bez tajemníka
Žatec (lus) Bez tajemníka se ocitla žatecká radnice. Petr Vajda, který tuto funkci zastával, na vlastní žádost skončil. Podle svého vyjádření odchází z osobních důvodů. „Na žatecké radnici končím. Nadále ale zůstávám asistentem senátorky Hamousové,“ řekl dnes již bývalý tajemník, který odchází do jiného zaměstnání.

Andělománie vtrhla také do žateckého kina
Žatec (lus) Nejnavštěvovanějším filmem loňského roku se v žateckém digitálním kině stal Anděl Páně 2. Čert pokušitel Uriáš a roztomilý anděl Petronel tak i v Žatci potvrdili svoji nadvládu nad kiny. Andělománie stále žije, vždyť v celé zemi druhé pokračování příběhu Anděla Páně do kin přilákalo od své premiéry přes milion diváků.

Bezdomovci nemusejí přespávat v kontejnerech
Žatec (mch) Počátkem ledna nám jedna naše čtenářka vyprávěla o muži bez domova. Dotyčný přespával před svátky na lavičkách a v kontejneru s papírem v ulici Bří Čapků. Lidé mu tam prý nosili teplé nápoje a občas i jídlo. Po novém roce se tam ale už neobjevil. Zajímali jsme se proto na úřadech, proč muži údajně nikdo nepomohl. A jaké možnosti sociální péče a ubytování mají lidé bez domova v našem městě.
Na kluziště se sjíždějí lidé z okolí

Na kluziště se sjíždějí lidé z okolí
Žatec (mch) Spousta Žatečanů i lidí z širokého okolí si také letošní zimu může zasportovat na kluzišti umístěném na náměstí Svobody. Veřejnosti je přístupné ve všední dny od sedmi hodin ráno do půl desáté večer. Hokejoví nadšenci si ho mohou zdarma rezervovat na telefonním čísle 601 390 930. K dispozici jim je v úterý, ve čtvrtek a v neděli ve večerních hodinách. Všem lidem, nejen hokejistům, je také vyčleněna jedna z buněk, kde se mohou převléknout.

Libočany se pustí do opravy silnice, chtějí získat dotaci
Libočany (id) Tři dny před Silvestrem schválili zastupitelé Libočan rozpočet na rok 2017. Ten bude letos schodkový. Rozdíl mezi příjmy a výdaji pokryje obec z prostředků ušetřených v minulých letech. V Libočanech se letos chtějí pustit například do oprav komunikací, chodníků, střechy u hasičské zbrojnice a dalších prací. „Obec může počítat s příjmy 6 526 000 Kč, výdaje budou 8 932 000 Kč. Rozpočet je tedy schodkový a bude pokryt nahospodařenými prostředky z minulých let,“ říká starosta Ivan Teuber.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video