Upoutávky na Lounský press č. 2, který vychází ve středu 18. ledna 2017

Redakce 2017-01-18 10:03:00

  Školáci našli osm tisíc korun, odnesli je strážníkům Louny (lus) Osm tisíc korun našli na ulici v Lounech tři žáci ze Základní školy Přemyslovců Lounech. Dva chlapci a dívka se zachovali, jak nejlépe mohli – peníze odnesli na služebnu městské policie. Šli tak příkladem nejen svým spolužákům a kamarádům, ale nám všem. Jejich příkladného činu si váží jejich rodiče, vedení školy i lounské radnice. Právě tam se v pondělí dopoledne uskutečnilo malé setkání dětí, rodičů a vedení města. Finanční hotovost, již školáci našli, patřila 82leté paní, která ji ztratila a o pomoc se obrátila na městskou policii. Děti jí tím udělaly velkou radost, šlo o celý její důchod.    

Hasiči pokřtili tatru Hanku
Postoloprty (lus, kow) Nový hasičský vůz má své místo ve zbrojnici v Postoloprtech. Čtrnáctého ledna roku 2017 ve čtrnáct hodin byla před hasičskou zbrojnicí slavnostně převzata místními hasiči novou Tatru Terrno. Na vozidlo, které nahradí starou liazku, za celkem 5,5 milionu korun, město získalo dotaci 2,5 milionu z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů, Ústecký kraj poskytl 1,2 milionu Kč, zbylou částku (přibližně dva miliony korun) doplatilo samo město.

Andělománie vtrhla do lounského kina
Louny (lus) Nejnavštěvovanějším filmem loňského roku se v lounském kině Svět stal Anděl Páně 2. Čert pokušitel Uriáš a roztomilý anděl Petronel tak i v Lounech potvrdili svoji nadvládu nad kiny. Andělománie stále žije, vždyť v celé zemi druhé pokračování příběhu Anděla Páně do kin přilákalo od své premiéry přes milion diváků. „Je to zázrak. Za to nemohu já, to musí být nějaká vyšší moc a já si říkám, že se jednoho dne z toho snu probudím. Bůh zkrátka dopustil hit, já se jenom svezl,“ řekl režisér filmu Jiří Strach. Film tak pokořil rekordy.

Chřipka překročila epidemický práh
Louny, Žatec (caj, oš) Bolest hlavy, únava a zvýšená tělesná teplota to jsou hlavní příznaky chřipky. Podle Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, územního pracoviště Louny, došlo k překročení epidemického prahu chřipky v okrese Louny. Za epidemický práh je považováno tisíc šest set hlášených onemocnění na sto tisíc obyvatel. V okrese Louny byla v prvním týdnu letošního roku nejvyšší nemocnost na respirační onemocnění v Ústeckém kraji.

Architekti ukáží své představy o podobě haly
Louny (lus) Na neveřejném jednání představí čtyři autoři různé studie možné budoucí podoby nového plaveckého areálu v Lounech.  Stane se tak ve středu 25. ledna v prostorách radnice. Lounská radnice původně zveřejnila oficiální pozvánku pro všechny občany s tím, že půjde o veřejnou prezentaci. Zváni budou ale jen členové zastupitelstva, městské rady a vybraných komisí, jež se novou podobou haly zabývají.

V Telcích bydlí mistr republiky v truck trialu
Telce (tom) Celkem šest závodů mělo na programu loňské Mistrovství ČR v truck trialu. Sezóna začala v Milovicích, pokračovala v Mohelnici, Stráž pod Ralskem, Kunštát, Jihlava a skončila v Černuci. Na nejvyšší příčce a titul Mistra ČR v truck trialu získal se svým kolegou Pavlem Sixtou Jiří Tomec z Telec na Lounsku.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video