Každý svého bezdomovce

Jan Vnouček 2011-10-03 00:00:00

Očihov – Jako má každá obec svého blázna, možná bude mít brzy i svého bezdomovce. Jedna z prvních vlaštovek se nyní objevila v Očihově. Jenomže zatímco ve velkém městě zanedbaný spoluobčan snadno sejde z očí a z mysli, na vesnici se o něj stále zakopává. Na jedné straně vzbuzuje sociální cítění, na druhé pohoršuje strážce veřejného pořádku. I proto takový případ lidského neštěstí doputoval až před očihovské zastupitele. 

„Ano, program minulého zastupitelstva byl doplněn o řešení situace místního občana bez ubytování,“ potvrzuje starostka Jana Kronďáková. „Dům, kde bydlel, mu byl vystaven v exekuci, prodán a novým majitelem zdemolován. Byl už v hrozném stavu,“ přiblížila jeho situaci starostka. „A tak teď přespává, kde se dá,“ dodala. „Chceme mu nějak podat pomocnou ruku, sehnat mu nějaké bydlení, protože už začíná zima. Problém je, že nechce opustit Očihov a uchýlit se do azylového domu. Padl i návrh sehnat mu nějakou maringotku, ale musíme nejdřív zjistit kolik by stála a kam by se umístila. Těžko ji bude chtít někdo svým domem,“ krčí rameny Kronďáková.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video