Upoutávky na Lounský press č. 3, který vychází 25. ledna 2017

Redakce 2017-01-24 15:16:00

  Město zrušilo vývoz popelnic jednou za dva týdny Louny (lus) Množství odpadu v Lounech narůstá. Kontejnerová stání na řadě míst vypadají někdy spíše jako skládka, někteří lidé místo zaplacení popelnic u svého domu či bytu dávají odpadky do popelnic jiných občanů. Popelnice tak bývají přeplněné a na sídlištích vzniká nepořádek. Nový ceník svozu komunálního odpadu v Lounech tak přinesl kromě mírného zdražení také pro některé z obyvatel nemilé překvapení. Radnice totiž nechala zrušit svoz odpadu jednou za dva týdny. Odpadu je ve městě prý tolik, že tento svozový interval je prostě málo.    

Kvůli obalu na květináč muže zbili a okradli
Louny (caj) Z loupeže, vydírání nebo omezování osobní svobody obžaloval státní zástupce v Lounech tři mladé muže (21, 30 a 31). Poškozenému se měli podle obžaloby vloudit do domu a požadovat finanční odškodnění za údajnou krádež na hřbitově. Jeden z obžalovaných totiž poškozeného nařkl, že mu ukradl z rodinného hrobu ve Skupicích květináč a sošky.

 

Zámek pátrá po šesti obrazech
Jimlín (lus, pav) V letošním roce slaví v Jimlíně dvě významná výročí. Bude tomu přesně 750 let od první písemné zmínky o rytířích z Jimlína a tedy obci jako takové, ale také 250 let od chvíle, kdy Schwarzenbergové zakoupili zadlužené a válkou poničené novohradské panství. Vedení zámku chce při této příležitosti uvést jeho prostranství do podoby tehdejších časů. Právě proto zámek shání původní vybavení zámku, včetně šesti obrazů.

Kauza ukončeného utkání pokračuje u odvolací komise
Postoloprty (ls) Předčasně ukončené utkání týmů Dobroměřice a Postoloprty v září loňského roku bude mít ve středu 25. ledna pokračování v Praze na Strahově. Tam se zástupci fotbalistů Postoloprt vydají k odvolací komisi FAČR. Utkání 1. A třídy ukončil 17. září hlavní rozhodčí Kamil Bretschneider v 52. minutě pro nezpůsobilost pomezního rozhodčího Pavla Janečka. Ten byl podle dalšího vyšetřování pod vlivem alkoholu.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video