Upoutávky na Žatecké noviny č. 4, které vychází v úterý 31. ledna 2017

Redakce 2017-01-31 10:05:00

  Žatec je vítězem krajského kola soutěže historické město roku Žatec (mch) Minulý týden byl Žatec vyhlášen jako vítěz soutěže o titul Historické město roku. Titul byl městu udělen za nejlepší přípravu a realizaci v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.    

Malé obchůdky postupně mizí
Žatec (mch) Když se půjdete projít po městě, určitě si všimnete, že všude přibývá prostor k pronájmu. Je to dáno i tím, že zaniká spousta obchodů a obchůdků, které dlouhá léta fungovaly. Po jejich velkém rozmachu v devadesátých letech, nastal pomalý útlum. Mnohé z nich dlouhá léta pouze živořily, a tak se řada majitelů rozhodla stáhnout rolety už napořád.

 

Soud potrestal gynekologa podmínkou za smrt pacientky
Louny (caj) K třicetiměsíční podmínce odsoudila ve středu soudkyně Okresního soudu v Lounech lékaře Ivana Špenika (62) z Podbořanska. Podle rozhodnutí trestního senátu svou nedostatečnou péčí o pacientku Ivetu Souškovou (42) včas neodhalil začínající rakovinu. Přitom při raném odhalení karcinomu děložního čípku je míra vyléčení téměř stoprocentní. Zároveň soudkyně vynesla trest nároku za nemajetkovou újmu poškozené rodině.

Chybí lékaři
Žatec (mch) Na žatecké poliklinice je už delší čas výrazně omezen provoz vyšetření sono, své o tom vědí všichni pacienti, kteří mají problém s břichem, klouby, štítnou žlázou a podobně. Problém však není jen u nás, řeší ho i v okolních městech, je to dáno nedostatkem lékařů pro tento obor.

Rekonstrukce ještě nějaký čas potrvá
Žatec (mch) Část ulice Bratří Čapků bude mít již brzy nové chodníky a vozovku. Její rekonstrukce, která město vyjde podle výběrového řízení na tři miliony tři sta osmdesát tisíc korun, úspěšně pokračuje.

Své povinnosti někteří pejskaři nedodržují
Žatec (mch) Blíží se březen a s ním i povinnost platit místní poplatky za všechny psy, kteří jsou starší než tři měsíce. Pokud si mazlíčka pořídíte, musíte ho do patnácti dnů přihlásit na městském úřadě. Částka se vypočítá podle počtu měsíců, které zbývají do konce roku. V Žatci jsou pro pejskaře vyhrazeny tři lokality, kde mohou nechat vydovádět své miláčky, aniž by museli být připoutání na vodítku.

Nemocnice dostala finanční  dar, zakoupí nové přístroje
Žatec (lus) Finanční dar ve výši 100 tisíc korun věnovala dětskému oddělení žatecké nemocnice firma Sidat. Dar je určen na nákup pulzního oxymetru Masimo, infuzní pumpy Volumatic Afilia a dovybavení nemocničních pokojů pro děti televizemi.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video