V Žatci šlape byznys na stříbrnou medaili

Veronika Salášková 2011-10-02 00:00:00

Žatec – Žatec zabodoval a je druhým nejlepším městem pro byznys v kraji. Aspoň podle výsledků srovnávacího výzkumu. Ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys se v konkurenci šestnácti hodnocených měst Ústeckého kraje nejlépe umístil Chomutov. Na první místo se posunul z loňského druhého a stal se tak nejlepším městem pro podnikání v kraji. Vděčí za to zejména nejlepším výsledkům v oblasti kvality veřejné správy a průzkumu mezi podnikateli. 

V rámci kvality veřejné správy se hodnotila mimo jiné kapacita mateřských škol, elektronická komunikace úřadu či výdajový deficit města. Stříbrnou si v letošním ročníku vybojoval Žatec. Zabodoval v oblasti cenových podmínek a stejně jako Chomutov i v kvalitě veřejné správy. Třetí příčku v Ústeckém kraji obsadilo Ústí nad Labem. Srovnávací výzkum Město pro byznys již čtvrtým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí v 227 obcích České republiky. Obce hodnotí na základě padesáti kritérií rozdělených do šesti oblastí: podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli. Na jaké příčce celorepublikového žebříčku Žatec skončí, bude jasné až 24. listopadu na vyhlášení, které proběhne v Praze.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video