Upoutávky na Region Podbořanska č. 4, který vychází ve čtvrtek 2. února 2017

Redakce 2017-02-01 10:33:00

Blšany mají nového starostu Blšany (až) Krajský soud před dvěma měsíci potvrdil starostovi Blšan Petru Bukáčkovi roční trest s podmíněným odkladem na dva roky a navíc dvouroční zákaz výkonu funkce starosty. Bukáček byl uznán vinným z porušení povinností při správě cizího majetku a ze zneužití úřední pravomoci. „Rozhodnutí soudu mě velmi překvapilo. Trvám na tom, že nedopatření bylo napraveno, peníze za chybějící porosty byly doplaceny," reagoval na verdikt Petr Bukáček a řekl, že si podá dovolání k vyšším soudům. To ale nemá odkladný účinek, starosta tak musel ihned po oficiálním doručení rozsudku v lednu odstoupit. Soud s nyní už bývalým starostou trval více než tři roky. Podle žalobců město tehdy nestandardně a údajně příliš levně prodalo tři chmelnice ze svého majetku. Ve středu 25. ledna na svolaném zasedání zastupitelstva byl zvolen nový starosta Blšan – jednapadesátiletý Vlastimil Polcar, který do té doby od roku 2010 zastával funkci místostarosty města.

Prvňáci dostali své první vysvědčení v životě
Podbořany (až) Ve školách se poslední lednový den rozdávalo pololetní vysvědčení, správně řečeno výpis vysvědčení za první pololetí. Každopádně na své první oficiální hodnocení v životě se obzvlášť těšili prvňáčci. A měli proč. V absolutní většině na něm mají samé jedničky a k tomu ještě odměnu od paní učitelky, ať už ve formě písemné pochvaly nebo „certifikátu“ na výlet. Se samými jedničkami prospěla také Monička Vaňkátová z 1. B ZŠ T. G. Masaryka, jíž učitelka Jana Vrbová udělila za vzorné chování a velkou snahu při učení i krásnou pochvalu (snímek vlevo), Anička Marie Fišerová z 1. A od své učitelky Lenky Mohlové (snímek vpravo) kromě vysvědčení dostala za odměnu výlet do rodinného centra Jungle arena v Mostě, kam se celou třídou vydají v únoru. Spolupráci s rodiči prvňáčků si obě učitelky velice chválí a i touto cestou jim za skvělou zpětnou vazbu a aktivní pomoc děkují.

Ústecký kraj znovu podpoří dobrovolné hasiče
Ústí n. Labem, Podbořansko (red) K čerpání je pro rok 2017 připraveno celkem 11 milionů korun. Tento dotační titul umožňuje všem jednotkám požární ochrany získat dotaci na výstavbu nových nebo rekonstrukci stávajících požárních zbrojnic a nákup nové techniky a požárního vybavení.
„Ústecký kraj pravidelně podporuje jak dobrovolné, tak i ty profesionální hasiče. Věřím, že tyto dotace hasičům pomohou při rekonstrukci a modernizaci zbrojnic i nákupu nové techniky, která je neodmyslitelná pro jejich zodpovědnou a náročnou práci,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Den otevřených dveří opět lákal
Podbořany (až) Střední škola v Podbořanech opět otevřela v pátek a sobotu dveře široké veřejnosti. Kromě gymnázia představila dalších 5 maturitních oborů včetně nástavbového a 13 tříletých učebních oborů.

Zápisy nově až v dubnu a květnu
Podbořany (až) Také v Podbořanech půjdou letos budoucí prvňáčci nově k zápisům místo začátkem února až v dubnu. Zákon nově stanovuje termín zápisu do základních škol na 1. až 30. duben. Změnu termínu prosadilo loni ministerstvo školství, které si od toho slibuje snížení počtu odkladů povinné školní docházky. Ty se každoročně pohybují kolem 10 %. Zda je to změna správným směrem, ukáže až čas.

Hala Candy se prodává v dražbě
Podbořany (rf, až) Tovární hala v Podbořanech, v níž se vyráběly ledničky Candy, je na prodej ve čtyřdenní online dražbě. Objekt včetně výrobních linek a zařízení od 26. ledna nabízí společnost Rabin Worldwide ze San Franciska. Dražební firma o tom informovala ČTK.

Nápad studentů je pátý nejlepší v republice!
Podbořany, Praha (až) Soutěž „Navrhni projekt“, kterou pro studenty středních škol již popáté uspořádalo Ministerstvo pro místní rozvoj, zná svého vítěze. Ze 42 přihlášených prací z celé České republiky vybrala odborná porota uplynulý čtvrtek v celostátním finále návrh na vznik centra vzdělávání v Brně.
Studenti oktávy Gymnázia a Střední odborné školy v Podbořanech, Ivana Otipková, Mirek Podlesný, Eva Forejtová a Anna Trochová, vybojovali páté místo. „Svým jistým vystupováním a dokonale propracovaným nápadem přesvědčili porotu o záměru vybudovat ve spolupráci s městem Podbořany naučnou stezku o stromech. Za jejich vynikající reprezentaci školy jim patří veliký dík,“ neskrývá radost z úspěchů studentů učitelka Jana Hoťková, která vyučuje předmět základy ekonomiky a v jeho rámci se s nimi soutěži věnovala.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video