Upoutávky na Žatecké noviny č. 5, které vychází v úterý 7. února 2017

Redakce 2017-02-07 11:29:00

  Ohnisko ptačí chřipky v kraji Bílence, Žatecko (mch) Státní veterinární správa požádala minulé úterý Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje o pomoc při likvidaci chovu drůbeže v Bílencích na Chomutovsku. Spolu s veterináři museli hasiči vybít přes tři sta kusů drůbeže. Jedná se o první ohnisko nákazy v našem kraji, ale již třinácté v České republice.    

Děti si řádění užily
Žatec (mch) Pololetní řádění na ledě si děti opravdu užily. Po rozdělení do družstev mezi sebou zápolily v různých soutěžích, například, který tým postaví nejvyšší komín z krabic, namaluje nejhezčího sněhuláka a slalom s míčkem na lžíci.

Mamologická poradna funguje
Žatec (mch) O mamografu v Žatci víme téměř všichni. Ovšem s tím, že na poliklinice v úterý a ve čtvrtek odpoledne funguje mamologická poradna, to bude asi horší. Poradna je určena pro všechny ženy a muže, kteří mají pocit, že s jejich prsy není něco v pořádku. Najdete ji v prvním patře ve stejné ordinaci jako chirurgii.

Případ úmrtí Roma policie odložila
Žatec (lus) Policie ukončila vyšetřování případu úmrtí mladého Roma v žatecké pizzerii. Podezření na usmrcení z nedbalosti se podle kriminalistů neprokázalo a případ se odkládá. Mladík podle závěrů vyšetřování nezemřel cizím zaviněním, ale na selhání organismu. Případ byl odložen. Rodina se proti rozhodnutí odvolá.

Pro utužení zdraví choďte do sauny
Žatec (mch) O saunování a jeho blahodárných účincích na lidský organismus se všeobecně ví. Během saunování jsou do těla kromě jiných látek uvolňovány také endorfiny, které navozují pocit dobré nálady a štěstí a také tlumí bolest, pomáhá posílit imunitu, zrelaxujete při něm svou mysl i tělo, zkrátka budete se cítit jako znovuzrození.

Pivovar plánuje po opravě domu otevření muzea
Žatec (lus) V průběhu letošního roku mají začít práce na rekonstrukci domu č. 85 na Žižkově náměstí v Žatci. Jeho majitelem je Žatecký pivovar, který opravy plánuje ve výši čtrnáct milionů korun. Společnost na rekonstrukci objektu získala v prosinci loňského roku dotaci. Po opravách má dům sloužit jako muzeum pivovarnictví na Žatecku.

V Káčku najde pomoc každý
Žatec (mch) Kontaktní centrum Most k naději, lidově Káčko, působí v našem městě už dlouhou řadu let. Jeho pracovníci pomáhají lidem v těžkých životních situacích, ať už poradenskou činností, nebo přímo materiální pomocí. Centrum mohou navštívit všichni lidé starší patnáct let, kteří se ocitli v krizové situaci, pomoc jim zde bude poskytnuta bezplatně a zcela anonymně.

Pomník u nádraží  připomene oběti náletu
Žatec (id) Až po dlouhých dvaasedmdesáti letech se oběti náletu na žateckém vlakovém nádraží dočkají pomníčku. Že se tak stane, je zásluhou manželů Sajdlových, kteří vznik pietního místa iniciovali a především pro nás nezmapovanou část zdejší historie objevili.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video