Upoutávky na Lounský press č. 5, který vychází ve středu 8. února

Redakce 2017-02-08 08:43:00

  Přestavba náměstíčka před divadlem začne za dva roky Louny (lus, ss) Podporu vzniku náměstíčka před Vrchlického divadlem podle návrhu architekta Josefa Pleskota vyjádřili na svém posledním loňském zasedání lounští zastupitelé. Po emotivní debatě souhlasili se zahájením přípravných prací na projektu, který má být připomínkou světově uznávaného výtvarníka Zdeňka Sýkory. Souhlas nakonec vyjádřilo dvacet pět zastupitelů, jeden byl proti. Radní podle uloženého usnesení musejí do konce března připravit vyčíslení finančních nákladů na realizaci projektu.    

Ohnisko ptačí chřipky v kraji. Mimořádná opatření se týkají části okresu Louny
Bílence, Žatecko (mch) Státní veterinární správa požádala minulé úterý Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje o pomoc při likvidaci chovu drůbeže v Bílencích na Chomutovsku. Spolu s veterináři museli hasiči vybít přes tři sta kusů drůbeže. Jedná se o první ohnisko nákazy v našem kraji, ale již třinácté v České republice.

Radnice přilepší strážníkům
Louny (caj) Příspěvek na dovolenou, rehabilitační služby a zdarma vstup do bazénu, takové benefity odsouhlasili radní strážníkům Městské policie v Lounech. Radnice podpoří jak začínající strážníky, tak i ty, kteří u policie pracují delší dobu.

Věřte v pravdu, je důležitá, řekl studentům prezidentský kandidát
Louny (lus) Věřte v pravdu, je důležitá. A bojujte za ni. Tak promluvil ke studentům Obchodní akademie a Střední odborné školy v Lounech Michal Horáček, známý skladatel a podnikatel, který kandiduje na prezidenta České republiky.

Na hrad nedojeli, soud se zabývá nehodou školního autobusu
Louny (caj) Dopravní nehodu autobusu, který vloni havaroval nedaleko Panenského Týnce, nyní začal řešit trestní senát Okresního soudu v Lounech. Z obecného ohrožení z nedbalosti hrozí obžalovanému Bohumilu Vimerovi (63) v případě uznání viny trest od dvou do osmi let.

Dopravní situaci vyřeší značky
Louny (caj) Dopravní značky zákaz zastavení přibudou ve dvou ulicích v centru Loun. Jedná se o ulici Hilbertova a Žatecká, kde parkující auta v úzkých ulicích komplikují dopravní situaci.

Případ úmrtí Roma policie odložila
Žatec (lus) Policie ukončila vyšetřování případu úmrtí mladého Roma v žatecké pizzerii. Podezření na usmrcení z nedbalosti se podle kriminalistů neprokázalo a případ se odkládá. Mladík podle závěrů vyšetřování nezemřel cizím zaviněním, ale na selhání organismu. Případ byl odložen. Rodina se proti rozhodnutí odvolá.

Podložky zachrání lidské životy
Louny (caj) Padesáti evakuačními podložkami se nyní může pochlubit Domov pro seniory U Pramene v Lounech. „Půjčili jsme si jich pár od žateckého domova pro seniory na loňské cvičení hasičů a při evakuaci a skvěle se osvědčily,“ řekla nám ředitelka domova Jana Černá.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video