Upoutávky na Region Podbořanska č. 6, který vychází ve čtvrtek 16. února 2017

Redakce 2017-02-16 09:53:00

  Podbořanská střední škola hledá nového ředitele Podbořany, Ústí n. L. (až) Gymnázium a Střední odborná škola v Podbořanech je od prosincového úmrtí Jiřího Bejčka bez ředitele. Nepřítomného ředitele zastupuje v plném rozsahu jeho činností statutární zástupce, kterým byla jmenovaná dosavadní zástupkyně ředitele školy pro odborný výcvik Marcela Koubová. Nové vedení Gymnázia a SOŠ v Podbořanech musí vybrat Ústecký kraj, zřizovatel školy. Dřívější ředitel Jiří Bejček totiž loni 15. prosince zemřel a jeho nástupce zatím stále není znám. V minulých dnech bylo vyhlášeno výběrové řízení na funkci ředitele, informoval krajský úřad.    

Školy se sloučí
Podbořany (až) V Podbořanech se chystá sloučení ZŠ Husova 276 a ZŠ Příčná, která předtím fungovala jako praktická. V praktické škole je totiž málo dětí a navíc velká ZŠ Husova by mohla začít využívat její prostory. „Husovka“ totiž potřebuje rozšířit družinu.
Spojení by mělo být hlavně administrativní, na fungování tříd a učení dětí by nemělo mít žádný vliv. „Je to jen administrativní krok. Nástupnická ZŠ Husova zřídí speciální třídy, které budou fungovat jako dříve praktická škola, i v její budově. Zároveň ale ZŠ Husova 276 bude moci využívat nevyužité prostory školy v Příčné pro družinu. Chystáme proto také rekonstrukci této budovy," vysvětlil starosta Podbořan Radek Reindl. Plán musí ještě schválit podbořanští zastupitelé. Veřejné zasedání zastupitelstva je naplánováno na 22. února.

Nový prapor je na světě
Podbořany (až) Dobrovolní hasiči Podbořan mají nové zásahové vozidlo Tatra 815 Terno CAS 20. Na vozidle se nyní členové SDH a hlavně strojníci zaškolují k bezproblémové obsluze. Hlavní slavnostní předání pro veřejnost proběhne 3. března v areálu sportovního stadionu TJ Tatran v Podbořanech, kde se u této příležitosti uskuteční křest vozu i nového slavnostního praporu před nastoupenou jednotkou.

Dobročinný fond rozdělil prostředky
Podbořany, Hlubany (až) Symbolické šeky převzali ve čtvrtek 16. února úspěšní žadatelé o grant z fondu LOGIT z řad neziskovek z Podbořanska. Slavnostní setkání se uskuteční 16. února od 12 hodin v zasedací místnosti společnosti LOGIT v Hlubanech. Tohoto setkání se zúčastní zástupci všech neziskových organizací, které v otevřeném grantovém kole obdržely nadační příspěvek. Zástupci podpořených organizací v krátkosti i své projekty představí.

Podnikatelé plesali v Kryrech
Šestý reprezentační podnikatelský ples ovládl uplynulou sobotu kryrskou Sokolovnu. Večer plný krásných žen v nádherných róbách, elegantních a galantních mužů ve skvěle padnoucích oblecích, zahájil hezkým projevem Kamil Kraus, správný šmrnc mu dodali svým vystoupením profesionální tanečníci, nechyběla dámská volenka, tombola, raut a nakonec after party s dýdžejem. Pro zhruba sto padesát lidí hrála a zpívala skvělá podbořanská skupina Elements. Reprezentační ples uspořádala agentura Petra Ulkeho ve spolupráci s městem Kryry.

Vroutecký masopust: koblihy pro cestující v autobuse i řidiče kamionů
Další ročník vrouteckého masopustu se opět vyvedl. Mezi osmou a devátou ráno se v sobotu v kulturním domě ve Vroutku shromáždilo třicet masek. Svatí muži, cikánka s cikánem, selka s husou, kominík, šašci, vojáci, medvěd, kozel, celá početná družina v čele s muzikanty se poté, co dostali z rukou starosty města klíč, vydali napříč Vroutkem. V zástupu masek nechyběli pracovníci pekařství, pohřebnictví či cirkusu. Řidiči jedoucí tou dobou hlavní silnicí protínající Vroutek měli to štěstí (nebo smůlu), že je zastavil fešný strážmistr nebo kominík, od jednoho byli máznuti sazí pro štěstí, druhý chtěl okamžitý poplatek, všichni zavděk brali pěkně vypečené koblížky na cestu. Večer si účastníci průvodu udělali posezení v kulturním domě. K poslechu a tanci vyhrával mistr harmonikář Jan Štechera a renomovaný hudebník František Šanda hrál na velmi složitý nástroj zvaný vozembouch, zpěvem je doprovázely vroutecké kočky Zdena, Marcela, Maruš a další kouzelná stvoření. Klíč od městských bran, který ráno masopusťáci dostali, vrátili opět večer do rukou zástupce města s tím, že město předávají v ještě lepším stavu, než bylo ráno, kdy klíč masky převzaly.

Hasiči sbírali mrtvé labutě
Očihov, Libočany (až) Profesionální hasiči vyjížděli o víkendu ke sběru nalezených uhynulých labutí, a to na Podbořansku a Žatecku. V souvislosti s ptačí chřipkou se těmto nálezům věnuje speciální pozornost.

Mladí lidé ze spolku navštěvují seniory
Dobrovolný spolek Kevin při Domově mládeže Gymnázia a SOŠ Podbořany a jeho menší „sourozenec“ Malej Kevin jsou častými milými hosty obyvatel Domova pro seniory v Podbořanech. Mladí lidé ze spolků navštěvují tamní babičky a dědečky téměř každou středu, od půl čtvrté odpoledne. Kromě návštěv o svátcích, jako jsou Vánoce, Velikonoce apod., Keviňáci vymýšlejí i zábavné podvečery, aniž by čekali na nějaký svátek. Tak například nedávno si s klienty domova užili pyžamovou párty, nebo herní večer se stolními hrami či čtením na dobrou noc. Na snímku Mirka Farkásová s mladším kolegou z Malého Kevina na návštěvě v DpS.

V muzeu vás čekají Zimní plavci na Špicberkách
Podbořany (mc) Muzeum v Podbořanech vás srdečně zve ve středu 22. února od 18 hodin na cestovatelskou besedu s Jindřichem Krásou.
Tři otužilci z České republiky a Velké Británie, kteří se věnují zimnímu plavání, mají ještě jednu vášeň – polární cestování. Rozhodli se oba koníčky spojit a v doprovodu zkušeného polárníka se vydali na Špicberské ostrovy. V největší evropské arktické divočině na ně čekaly ledovce, sněhové pláně a mrazivý vítr. Podaří se jim jen 1 300 kilometrů od severního pólu najít místo, kde by mohli cíl své expedice bezpečně uskutečnit?

Havrani vysoko vyhráli
Turnaj Zimního poháru na hřišti s umělou trávou Slavoje Žatec pokračoval v neděli odpoledne zápasem Havran Kryry – Nové Sedlo. Utkání, které začalo v 16.45, nakonec Havrani vysoko vyhráli 8:2. Branky Svída 3, Kohout 3, Nitek Miloš, Břečka. Brankář Josef Vágner, trenér Kryr Ondřej Svída st.
Havran Kryry – Nové Sedlo 8:2 (5:1)
Mužstvo Kryr ještě čekají utkání s Měcholupy, Žatcem juniorkou a Tuchořicemi.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video