Předávání zpěvníků "K čemu slunce když není den?"

Redakce 2017-02-18 01:09:00

Louny (jr) Základní umělecká škola Louny na konci roku 2016 vydala výukový materiál – zpěvník a CD „K čemu slunce, když není den“. Tento materiál obsahuje verše dětí z terezínského ghetta zhudebněné skladatelem Danielem Dobiášem.

Ilustrace do zpěvníku vytvořili žáci výtvarných oborů z celé republiky. Na CD nahráli písně žáci a učitelé ZUŠ Louny spolu se známými osobnostmi naší kultury: Táňou Fischerovou, Ladislavem Frejem, Karlem a Nikol Heřmánkovými, Hanou Maciuchovou.
Ve středu 8. února proběhla v Základní umělecké škole Louny hned dvě slavnostní předání. Žáci školy dostali jako odměnu za svou práci zpěvníku s CD K čemu slunce, když není den?.
V první skupině bylo 28 žáků výtvarného oboru ZUŠ Louny, kteří se zúčastnili celostátní soutěže, vypsané školou a jejich obrázek byl vybrán do vydaného zpěvníku. Ve druhé skupině byli 43 žáci hudebního oboru ZUŠ Louny, kteří se podíleli na nahrávání CD.
V kulturním programu vystoupili vítězové školního kola ve hře na klavír Jan Libus, Valentýn Girga, Adam Štola a Adam Jílek. Svou píseň „Myška“, která je na CD, zazpívali Tadeáš Racety a Tereza Hájková. V roce 2017 bude v tomto úspěšném projektu škola pokračovat.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video