Upoutávky na Žatecké noviny č. 7, které vychází v úterý 21. února 2017

Redakce 2017-02-20 12:34:00

  Zastupitelé jednali téměř do půlnoci Žatec (mch) Opravdu dlouhé bylo letošní první zasedání žateckého městského zastupitelstva, které se konalo v pondělí 13. února a trvalo celých pět hodin. K projednání měli zastupitelé celkem dvacet jedna bodů. Velmi vášnivá, téměř dvě hodiny trvající, debata se vedla opět na téma Žatecká teplárenská. Diskuse se za četných připomínek veřejnosti vedla zejména kvůli funkčnosti kotlů K1 a K2 a jejich případné reklamaci firmě Metrostav, dále pak o plánu hospodaření, i předběžných cenách tepla, a hlavně o forenzním auditu, který má být zpracovaný do 7. července letošního roku. Jediný bod, na kterém se téměř všichni shodli je potřeba auditu, i když na způsob jeho provedení, má opět každý tábor svůj názor.    

vol-cechu-nahled Rekonstrukce řidiče nenadchne
Žatec (mch) Na dopravní komplikace se mohou připravit v nadcházejících měsících všichni řidiči, kteří budou projíždět ulicí Volyňských Čechů, začátkem jara tam odstartují stavební práce. Začne se rekonstrukcí inženýrských sítí, poté se opraví chodníky a obnoví povrch vozovky. Stavební práce v ulici budou provádět město Žatec, Severočeská vodárenská společnost a. s. (SVS) i Ústecký kraj.

Občané versus HP Pelzer
Spor stále není u konce
Žatec (mch) Dlouhá jednání, vlekoucí se již od roku 2008, vedou s žateckou pobočkou firmy HP Pelzer obyvatelé ulic v jejím okolí v čele s Ivanou Vírovou a Annou Buraňovou. Občané si stěžují na hluk, emise vycházející z továrny a nedodržování požárních a stavebních předpisů ve firmě i její pobočce v areálu bývalé Šroubárny, kde má HP Pelzer zřízeny sklady expedice.

Studenty práce ve firmě baví
Žatec (mch) Středa a čtvrtek patřily minulý týden na Obchodní akademii v Žatci čtvrtému ročníku regionálního veletrhu fiktivních firem, který se konal pod záštitou senátorky a starostky města Žatce Zdeňky Hamousové. Celkem se na tuto akci sjelo patnáct účastníků z celé České republiky, kteří se utkali o vítězství celkem ve třech disciplínách. Soutěžilo se o nejlepší stánek, propagační materiál ke svatému Valentýnu a v prezentaci firmy s PWP.

Náměstkem bez výběrového řízení
Žatec ® Bez ředitele zůstává i nadále městská společnost Žatecká teplárenská. Přestože ho představenstvo před časem hledalo ve vypsaném výběrovém zřízení, na které reagovalo několik uchazečů, ředitelská kancelář stále zeje prázdnotou.  Namísto toho, bez výběrového řízení, rozšířil vedení Teplárenské výrobní náměstek, kterým představenstvo jmenovalo Miroslava Legutka.

Chřipka skolila i labutě
Žatec (mch) V minulých dnech vyjížděly hasičské záchranné sbory ze Žatce, Podbořan i Postoloprt na sběr mrtvých labutí. Některé z nich byly nalezeny v Libočanech a na břehu řeky Ohře. Uhynulé ptáky hasiči sebrali a předali je přivolanému veterináři. Ve čtvrtek pak postoloprtští hasiči vyjeli k dalšímu případu, na místě však zjistili, že labuť žije a je jen vysílená a slabá. Po dohodě s veterinářem se jednotka vrátila zpět na základnu.

Konečně! Nemocných začalo ubývat
Lounsko (mch, oš) Počet akutních respiračních onemocnění konečně klesá i v okrese Louny. Oproti šestému kalendářnímu týdnu, kdy byl ještě zaznamenám mírný nárůst, se nyní začala situace konečně zlepšovat a došlo k šesti procentnímu poklesu onemocnění. Stále ale je okres Louny, podle počtu hlášených chřipkových onemocnění, nad epidemickým prahem.

star4-nahled Hygienici potrestali restauratéry
Klínovec ® Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem si došlápla na nepořádné restaurace v Krušných horách. Jedná se o restauraci Arnica v Háji pod Klínovcem a restauraci hotelu Star 4 Lesní zámeček v Loučné pod Klínovcem. Hygienici provozovatelům v obou restauracích udělili pokuty a nařídili likvidaci potravin, sanitaci k zajištění čistoty, desinfekci zařízení a vybavení do konce ledna, protože jejich stav by mohl vést k ohrožení či poškození veřejného zdraví.

Lokomotiva bojuje o zachování sjezdovky
Žatec (mch) Zástupci Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Žatec na pondělním zasedání předložili zastupitelům města žádost o koupi pozemku od soukromého vlastníka na Horní Halži nedaleko Měděnce na Chomutovsku, kde klub provozuje lyžařský vlek a sjezdovku. Jedná se o více než 10 tisíc metrů čtverečních za jeden milion osm set tisíc korun. Kupní cena vznikla na základě jednání s vlastníkem pozemku, který jej vnímá jako lukrativní, pro Lokomotivu je tato částka nad její možnosti. Zastupitelé proto TJ slíbili, že se jednáním o koupi začnou vážně zabývat a pověřili tím starostku Hamousovou a radu města. O případně koupi by se mělo rozhodnout na březnovém zasedání zastupitelů.

Zastupitelka rezignovala
Žatec (mch) V Pátek 17. února rezignovala na post zastupitelky Zdeňka Venclíčková Baranniková. Zde přesně citujeme její osobní rohlašení: „Důvodem mé rezignace na post zastupitelky města je mé osobní vnímání dlouhodobě napjaté situace v zastupitelstvu, která mě ubírá mnoho sil. Postupně ztrácím smysl, proč být v zastupitelstvu. Nechci zde být jen do počtu, promlčet se do konce volebního období a tajně si přát, aby toto již skončilo. Budu ráda, když můj krok přiměje alespoň některé zastupitele k zamyšlení, zda takto chtějí vést město ještě jeden a tři čtvrtě roku do dalších voleb.”

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video