Zažádejte si o udělení značky Poohří regionální produkt

Redakce 2017-02-26 00:02:00

Dolní Poohří (red) Destinační agentura Dolní Poohří o.p.s. jako koordinátor značky vyhlašuje pátou výzvu k předkládání žádostí o udělení značky „Poohří regionální produkt®“. Značka patří do celorepublikové sítě Asociace regionálních značek. Žádosti se mohou podávat do tří kategorií, regionální výrobek, služba nebo zážitek.

Získaný certifikát platí na dva roky a opravňuje vítězné uchazeče k užívání značky Poohří regionální produkt na všech certifikovaných produktech i propagačních materiálech.
„Cílem značky je přispět k rozvoji místní ekonomiky a udržitelnému cestovnímu ruchu. Značka garantuje původ výrobku, služby, a zážitku v regionu, kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. Uděluje se výrobkům, službám a zážitkům, které mají v regionu dlouholetou tradici nebo jsou zejména u výrobků převážně z místních surovin. Posuzuje se i podíl ruční práce, jedinečnost ve vztahu k regionu a výjimečné vlastnosti produktu,“ shrnula ředitelka destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.
Výrobcům značka umožňuje větší propagaci jejich výrobků a otevírá nové možnosti prezentace a prodeje, např. na regionálních trzích. Stejně tak certifikované služby i zážitky, jsou pro turistu jistotou správné volby v regionu. Základním nástrojem propagace jsou společné webové stránky všech certifikovaných produktů www.regionalni-znacky.cz. Koordinátor značky dále propaguje certifikované výrobce na svých akcích, webových stránkách a vydáváním propagačních materiálů a katalogů.
Páté kolo certifikace proběhne 30. března. Podrobné informace pro zájemce o udělení značky včetně žádosti o značku, zásad jejího udělování a užívání a certifikačních kritérií jsou k dispozici na www.dolnipoohri.eu/…alni-produkt, případně je možné požádat o zaslání e-mailem: info@dolnipoohri.eu. Vyplněná žádost včetně povinných příloh musí být doručena na naši adresu nejpozději do 20. Března.
K jednání Certifikační komise je nutné dodat i vzorky posuzovaných produktů (není-li to technicky možné, je potřeba s koordinátorem značky dohodnout jiný způsob prezentace a hodnocení). Osobní představení výrobků, služeb i zážitků žadateli o značku je vítáno.
Zasedání Certifikační komise, která posuzuje udělení značky jednotlivým produktům, proběhne 30. března.
Mezi certifikované regionální produkty patří chrámové pivo ze Žatce, létající kameny a výroku z opuky z ateliéru Eiwan, zábaly Mamavis z Kadaně, pálenky a likéry z Koštic, pivo Kynšperský zajíc, koulování na mlýně v Brloze a produkty Moštárny v Lounech. Oba pivovary jak v Chrámu chmele a piva v Žatci, tak i ten Kynšperský, jsou zařazeny v sekci regionálních zážitků.
Regionální služby nabízí v našem kraji pouze Šenkovna U Zajíce v Kynšperku nad Ohří.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video