Z Dívky roku je Dívka talent

Iveta Drlíková 2017-03-04 00:55:00

Žatec – V průběhu března si znovu můžete prostřednictvím našich novin vybrat svoji favoritku na titul Miss sympatie, tentokrát ovšem ne Dívky roku 2017, ale nově Dívky talent 2017. Žatecký Dům dětí a mládeže, který základní kolo každoročně organizuje, akci po dlouhých 16 letech opustil a zamířil pod křídla nové agentury. Od původní soutěže se nakonec trhlo celkem šestnáct pořadatelů základních kol. Až na název zůstává ale formát stejný, zvýšila se jen věková hranice. Nově se tak o postup do dalšího kola utkají dívky od 14 do 16 let, v minulosti to bylo 13 až 15 let.

Základní kolo proběhne v žateckém divadle v sobotu 1. dubna. Děvčata se divákům a porotě představí v disciplínách rozhovor, módní přehlídka, aerobik a volná disciplína. Tři nejúspěšnější postoupí do krajského kola v Plzni, odkud je už jen krůček do celostátního finále. „Celá řada organizátorů základních kol Dívky roku, včetně nás, se rozhodla tuto soutěž opustit. Již delší dobu jsme byli nespokojení s verdikty poroty v dalších kolech, což vygradovalo v loni v Jičíně. Proto jsme se přidali k soutěži, kterou pod novým názvem Dívka talent pořádá zkušená agentura 4you z Plzně. Vede ji Ilona Křízková, která bude i ředitelkou soutěže a výhledově ji chce rozšířit i na Slovensko,“ sdělila nám k největší změně koordinátorka žateckého základního kola Petra Pachtová z DDM.
Nábory a castingy pro základní kolo probíhaly v prosinci a začátkem ledna také v Mostě, Chomutově a ve Slaném. Na pátečních schůzkách v DDM, kde se soutěžící připravují na jednotlivé disciplíny, se pravidelně schází deset až jedenáct dívek. Většina je domácích, dvě dojíždějí z Mostu. „Věříme, že ještě jedna přibude. Máme vyzkoušeno, že ideální počet je 12. Hodně jsme omladili přípravný tým. Patronkou soutěže je vítězka celostátního kola z roku 2015 Denisa Czervoniaková z Postoloprt. Ta vytváří i choreografii a zasedne také v porotě. Klání bude tradičně moderovat Radek Komoráš, letos podruhé se svým synem. Moc se nám to v loňském ročníku osvědčilo. Jak už název napovídá, chceme se zaměřit především na talentované děti, o krásu půjde až v dalším pořadí,“ říká P. Pachtová.
+ foto: Snímek je z přípravy na dubnovou soutěž Dívka talent, se kterou soutěžícím pomáhá i moderátor akce Radek Komoráš (uprostřed).

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video