Pomoc při hledání práce pro zdravotně postižené v Žatci

Redakce 2017-03-05 00:11:00

Najít si práci. To je úkol, který je pro osoby se zdravotním postižením mnohdy velmi složitý. Na pomoc přichází spolek Pomoc – poradenství, podpora se svým projektem Podpora OZP k trhu práce.

Projekt je rozdělen na dvě etapy. Součástí první etapy je poradenství pro zdravotně postižené, hledání pracovních míst na internetu či exkurze do vybraných firem v regionu. Svou šanci pro uplatnění na trhu práce mohou účastníci projektu zvýšit absolvováním některého z rekvalifikačních kurzů (Základy PC, Pracovník v sociálních službách, Strážný a další dle zájmu).
Druhou etapou projektu je samotné zajištění práce. „Velmi důležitou součástí je zprostředkování zaměstnání pro účastníky projektu a to i formou příspěvku na mzdové náklady zaměstnavatelům. Všechny aktivity projektu jsou pro účastníky zdarma, navíc jim bude propláceno cestové z místa bydliště do místa realizace projektu,“ sdělila nám PhDr. Zdeňka Venclíčková Baranniková ze spolku Pomoc – poradenství, podpora.
Výběr účastníků projektu bude probíhat ve středu 1. 3. 2017 na Úřadu práce v Žatci. Zájemci se mohou dostavit v 8:30, nebo 10:00 hodin. Pro bližší informace volejte na číslo 733 527 856.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Radka Šimandlová

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video