Do Prostějova postupují i herečky z Třetího věku

Redakce 2017-03-27 02:00:00

Louny (ok) Městská knihovna Louny pořádala v sobotu 11. března Louny, Poeticky! 2017, krajskou postupovou přehlídku uměleckého přednesu a divadel poezie Ústeckého kraje s výběrem na národní festival Wolkrův Prostějov. Přihlášeno bylo osmnáct recitátorů a dva divadelní soubory.

Poetická sobota byla rozdělena do dvou částí. První část se konala v kongresovém sále knihovny, kde všichni recitátoři předávali své dva texty. Sóloví recitátoři jsou rozděleni do tří kategorií: nejmladší do 18 let věku, starší mezi 18 a 21 lety věku a nejstarší od 22 let věku. Odpoledne se všichni přesunuli do prostoru Klub(ovny) Luna na divadelní část, rozbory s lektorským sborem a vyhlášení výsledků.
Lektorský sbor ve složení Jan Anderle, Eva Zámečníková, a Lucie Veličková doporučil k postupu z první kategorie Nicole Haismanovou, Petra Forsta a Mikuláše Becka. Zvláštní cenu lektorského sboru za přednes povídky Polednice získala Kateřina Zárubová.
Nejlepšími recitátory ve druhé kategorie byli Tereza Svěráková, Eliška Floriánová a Josef Šišulák. Zvláštní cenou lektorského sboru za přednes prózy Hovor s malým Mílou porota ocenila Lukáše Urbana. V nejstarší kategorii obdržela Lena Slámová Zvláštní cenu lektorského sboru za přednes textu Manželské sblížení.
Do Prostějova se podívají také herečky z divadelního souboru Třetí věk Louny se svou nejnovější autorskou hrou Analéma. Soubor ve složení Hana Dvořáková, Helena Hajná, Růžena Horáková, Věra Rücklová, Anna Šťastná, Zinaida Tyburcová, Eva Venclíková a Anna Železná pod vedením Renaty Vordové se celostátní přehlídky zúčastní již po několikáté a vždy si přivezly ocenění poroty i diváků.
Louny, Poeticky! spadá do jarního poetického období, které již tradičně hostí Městská knihovna Louny. V únoru se konala recitační přehlídka žáku ZŠ Jana Amose Komenskho, na konci března se uskuteční oblastní kolo Dětské scény. Krajské kolo s postupem na celostátní ve Svitavách je v plánu na konec dubna. Zmíněné přehlídky jsou i letos podpořeny finanční pomocí z Ministerstva kultury a zastřešeny národní informační a poradenským střediskem pro kulturu NIPOS-ARTAMA.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video