Ve škole vybuchne bomba. Nejsem žádný vtipálek. Stálo v anonymním emailu

Veronika Salášková 2011-10-07 00:02:00

Žatec – Minulé pondělí bylo na žatecké Základní škole Petra Bezruče den jako každý jiný. Ale jen do té chvíle, kdy ředitelka školy našla v e-mailové poště anonym oznamující, že je někde ve škole umístěná bomba, která má vybuchnout. „K vyřízení e-mailové pošty jsem se v pondělí dostala v 8,30. Ten e-mail jsem otevřela dokonce jako první, protože měl v předmětu vykřičník,“ uvedla ředitelka Zdeňka Pejšová. V e-mailu, který byl odeslaný krátce po půlnoci, stálo, že 26. září vybuchne na škole bomba. „V další větě stálo – Nejsem žádný vtipálek,“ dodala ředitelka Pejšová, která ihned po nalezení této zprávy zavolala policii. 

Proběhla evakuace školy a žáci pod vedením učitelů odešli na vycházku do města. Policisté školu ohradili páskou. „Informace byla předána jak městským strážníkům, tak i policistům tamního obvodního oddělení, kteří ihned vyjeli na místo. Proběhla evakuace školy a policisté včetně psovoda se služebním psem objekt a jeho okolí prohledali,“ sdělila nprap. Jaromíra Střelcová z Preventivně informačního oddělení lounské policie.
V 11 hodin po dvouhodinovém prohledávání školy bylo jasno, žádná bomba zde není. Žáci se vrátili i vycházek, někteří tyto dvě hodiny strávili například v Klášterní zahradě nebo u řeky, menší děti zase na hřišti.
„Žádnou výbušninu či podezřelý předmět policisté nenalezli. Akci proto ukončili s negativním výsledkem s tím, že na místě dále situaci monitoroval určený policista,“ řekla nprap. Střelcová.
Žáci se tak mohli vrátit zpátky do tříd a vyučování pokračovalo dál podle rozvrhu, pouze se o asi o půl hodiny posunul provoz školní jídelny.
„Policie zhodnotila průběh evakuace jako rychlý a zdařilý, jako škola jsme postupovali správně. Žáci i učitelé byli disciplinovaní a situaci dobře zvládli,“ pochválila je ředitelka Zdeňka Pejšová, která ve vysílání rozhlasu žákům vysvětlila situaci. V projevu zároveň odsoudila tento čin, který je trestným činem, i jeho pachatele, po němž už policie pátrá.
„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, po pachateli policisté pátrají,“ potvrdila Jaromíra Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video