Hledání práce po padesátce? Jde to!

Redakce 2017-04-02 00:32:00

Žatec (šim) Lidé starší 50 let to s hledáním práce nemají jednoduché. Může je svazovat nejistota, pocit toho, že již nemají co nabídnout. Pomocnou ruku v hledání práce jim nabízí Vzdělávací centrum Podkrušnohoří s projektem Aktivní padesátka potřetí.

„Tento projekt jsme úspěšně organizovali již dvakrát, vždy s viditelnými výsledky. Rádi bychom i tentokrát pomohli nezaměstnaným nad 50 let, pro které je obtížné najít na trhu práce své uplatnění,“ sdělila nám Mgr. Eva Kapicová ze Vzdělávacího centra Podkrušnohoří. Do projektu se může zapojit celkem 100 nezaměstnaných osob nad 50 let z okresu Louny. V průběhu necelých dvou let se uskuteční celkem 10 cyklů, střídavě v Lounech a Žatci. Hlavní náplní bude intenzivní pomoc frekventantům při hledání pracovního místa. Účastníci mají možnost získat znalosti v práci na počítači, zvýšit nebo změnit dosavadní kvalifikaci prostřednictvím rekvalifikačních kurzů, které budou uzpůsobeny dle aktuálních požadavků. Dále může být v rámci projektu zaměstnavatelům poskytnut příspěvek na mzdové náklady.
Výběr účastníků proběhne na Úřadu práce v Žatci v pondělí 3. 4. 2017 od 8:30 a 10:00 hod. Bližší informace získáte v sídle Vzdělávacího centra Podkrušnohoří (Masarykova 745, Žatec) nebo na telefonním čísle 733 527 856. Projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video