Upoutávky na Lounský press č. 14, který vychází ve středu 12. dubna 2017

Redakce 2017-04-11 09:59:00

  Rekonstrukce hlavního pavilonu vrátí výstavišti glanc Louny (caj) Hrstka občanů se přišla seznámit s návrhem rekonstrukce hlavního pavilonu na lounském výstavišti. Setkání uspořádalo vedení města a pozvalo architekty Ondřeje Tučka a Janu Kusbachovou, kteří vizi ve velké zasedací místnosti minulou středu představili.    

K zápisům dorazily tři stovky dětí
Louny (lus) Přes tři sta budoucích školáků dorazilo během pátku a soboty k zápisům v pěti základních školách v Lounech. Konečná čísla přijatých dětí na konkrétní školy budou však známá až po 19. dubnu, kdy proběhnou dodatečné zápisy.

Strážníkům pomůže s toulavými kočkami odchytová klec
Louny (caj) K plošné kastraci toulavých koček přistoupila radnice v Lounech. Problém s toulavými kočkami se řeší již delší dobu. Komise životního prostředí doporučila již ke konci srpna loňského roku provádět kastraci koček plošně.

Smrtelný úraz
Louny (lus) K tragické události došlo minulé úterý v objektu bývalého skladu chmele v Lounech u Luny. Krátce před desátou hodinou se tam po pádu z výšky zabil 24letý muž z Loun.

Festival Jeden svět nabídl zajímavé dokumenty
Festival dokumentárních filmů Jeden svět úspěšně proběhl. Od úterý do soboty měli zájemci možnost zhlédnout některý z nabízených filmů v netradičním prostředí. Festival začal v Lounech v úterý 4. dubna a v pěti dnech nabídl na sedmi promítacích místech devět filmů a zajímavé hosty.

Archeologové zkoumají úsek budoucí dálnice u Postoloprt
Postoloprty (lus) Loni v září začala stavba dalšího úseku dálnice D7. Jedná se o zkapacitnění úseku Postoloprty – Bitozeves, která má zpoždění již šest let. Tento úsek je jedním ze souboru staveb dálnice v Ústeckém kraji, který tvoří spojení Prahy se severními Čechami a dále se Saskem.

Podpořili mladé hasiče
Louny (lus) Předání darů mladým hasičům pro okres Louny a dalších šest v Ústeckém kraji proběhlo v sobotu dopoledne v prostorách lounského muzea hasičského záchranného sboru. Vybavení pro hasiče v hodnotě milionu korun věnovala Nadace ČEZ.

Výstava vstupuje do třetí dekády
Louny (tz) Veletrh Dům a zahrada vstupuje do další sezony se vší parádou. Jarní veletrh, který proběhne 13. až 16. dubna, je jistotou na výstavišti v Lounech. Výstava je aktuální přehlídkou novinek z oblasti zahrady, stavby a bydlení. Všichni zahrádkáři, chalupáři, stavitelé, kutilové, prostě milovníci hezkého bydlení si přijdou na své při jarní prodejní akci, kde si mohou nakoupit sadbu, osivo, okrasné i užitkové rostliny, ovocné stromky, zahradní mechanizaci, zahrádkářské potřeby, ale nejen to. Připraveno je zde vše, pro vylepšení vašeho obydlí od podlahy až po střechu.

Školáci v soutěži vyhráli výlet do zábavného parku
Louny (pet, lus) Společnost Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK) připravila k nedávnému Světovému dni vody soutěž pro družiny základních škol Ústeckého a Libereckého kraje. Úkolem žáků prvních a druhých tříd bylo namalovat obrázek na téma příběhu, který jim v družinách četly paní vychovatelky z knihy.

Retro pokojíčky pro panenky v Peruci
Peruc (jav) Kouzelné retro pokojíčky pro panenky a další historické hračky představí návštěvníkům Muzeum české vesnice v Peruci. Výstava se společně se zdejší stálou expozicí venkovské hmotné kultury slavnostně otevírá na Velký pátek 14. dubna od 14 hodin.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video