Na stanovištích se bavily i vzdělávaly

Redakce 2017-04-16 00:07:00

Louny (zp) První část čtyřdílného projektu s názvem Živá voda, pořádaná u příležitosti oslav Světového Dne vody, proběhla v pátek 24. března v budově Obchodní akademie a Střední odborné školy generála F. Fajtla v Lounech. Zúčastnilo se celkem 281 žáků třinácti školních tříd Lounska. Děti čekal celkem hodinový program naplněný úkoly jak dovednostními, tak znalostními, které byly zaměřeny např. na nedostatek vody, ničivou sílu vody, spotřebu vody apod.

Zábavnou formou se děti na celkem osmnácti stanovištích za pomoci studentů lounské střední školy nejen bavily, ale i vzdělávaly. Úspěšné absolvování všech úkolů pak celá třída společně oslavila skupinovým bubnováním a sladkou odměnou. Tato akce byla první ze čtyř, které jsou součástí projektu s názvem My na Zemi. Projekt je iniciovaný a finančně podpořený Městem Louny a probíhá ve spolupráci s OA a SOŠ g. F. Fajtla v Lounech a Oblastním muzeem v Lounech a jeho hlavním koordinátorem je Ekocentrum Dymnivka při Domu dětí a mládeže Postoloprty.
„Zapojení studentů SOŠ do realizace jednotlivých částí projektu umožňuje setkání mladší a starší generace, jejich vzájemné poznávání, předávání zkušeností a hravou spolupráci. Proto jim a jejich učitelce Miluši Novákové za jejich bezvadnou práci s dětmi děkujeme a těšíme se na její pokračování,“ zakončila Z. Parýzková.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video