Upoutávky na Lounský press č. 17, který vychází ve středu 3. května 2017

Redakce 2017-05-02 11:45:00

Do okresu přišlo více lidí, než se odstěhovalo Okres Louny (lus) V lounském okrese žilo ke konci loňského roku 86 346 obyvatel. Ve srovnání se začátkem roku 2016 je to o sedmdesát osob méně. Rozdíl to není veliký, neboť počet obyvatel záleží na mnoha faktorech, stěhování z nebo do okresu, přírůstek narozených a úbytek zemřelých. V rámci kraje si ale okres Louny vede dobře, co se týče pohybu obyvatelstva stěhováním.  

Deset partnerů již převzalo služby pošty
Okres Louny (lus) Již deset klasických pošt se v okrese Louny změnilo na pošty Partner. Desátou obcí, kde tradiční poštu nahradil projekt Partner, se stal začátkem letošního roku Pátek. Partner znamená, že agendu pošty převzal někdo jiný. Zpravidla to bývají obecní úřady či obchody sítě COOP.

Fotopast by mohla pomoci odhalit osoby, které dělají nepořádek
Louny (lus) Začátkem dubna proběhlo v Lounech popáté čištění břehů Ohře. Akci dobrovolníci pořádají každoročně. Letos po jejím skončení se ale obrátili na zastupitele Loun, neboť množství odpadu bylo v letošním roce značné.

Řidič autobusu plného dětí odešel s podmínkou
Louny (caj) S podmínkou odešel od Okresního soudu v Lounech Bohumil Vimer (64), řidič autobusu, který vloni havaroval u Panenského Týnce. Soud mu zároveň uložil s trestu 2,5letému podmínečnému trestu i zákaz řízení po dobu zkušební doby, kterou vypočítal na tři roky.

Peníze z programu pomohou opravit kapli a márnici
Lounsko (lus) Libčeves a Kozly obdrží finanční prostředky od ministerstva pro místní rozvoj. Obce žádaly o dotace z Programu obnovy a rozvoje venkova a uspěly. Další čtyři obce, které o finanční podporu také žádaly, neuspěly.

Demolice plavecké haly začne během několika dní
Louny (lus) O měsíc později, než bylo původně plánováno, začne demolice lounské plavecké haly. Její zbourání a stavbu nového krytého bazénu schválili lounští zastupitelé. Původně mělo být bourání haly zahájeno v měsíci dubnu. Zdrželo se ale vydání demoličního výměru. K předání haly dojde v úterý 2. května.

Školáci ze sedmičky znovu postoupili do krajské štafety
Louny (lus) Počasí přálo školákům v okresním kole Štafetového poháru 2017 minulý čtvrtek v Lounech. Okresního kola se na oválu Základní školy Otakara Jaroše zúčastnili běžci ze čtyř škol – ZŠ Prokopa Holého Louny, ZŠ J. A. Komenského Louny, ZŠ Přemyslovců Louny a ZŠ Černčice. Ač oproti předchozím dvěma ročníkům bylo závodících škol méně, na bojovnosti a úžasné atmosféře závodů to neubralo. Vítězem okresního kola se po bojích stala, již po třetí za sebou, ZŠ Prokopa Holého v Lounech.

Nový odbor školství zefektivní řízení městských organizací
Louny (lus) Efektivnější vedení příspěvkových organizací si lounská radnice slibuje od vzniku odboru školství. A nejen školských. Nově bude mít městský úřad Louny odbor školství, kultury a sportu od 1. Června. Od odboru si radnice slibuje efektivnější řízení příspěvkových organizací, nejen školských, ale i kulturních a sportovních.

Nevyhovující potrubí v Rané a Libčevsi prochází obnovou
Raná, Libčeves (lus) Severočeská vodárenská společnost zahájila na Lounsku dvě plánované rekonstrukce. Jedná se o nevyhovující kanalizaci v Libčevsi, v ulici U Okálů a také opravu poruchového vodovodu v Rané u kostela.

Útulek je stále plný, s venčením pomáhají dobrovolníci
Jimlín (mch, lus) Pokud uvažujete o pořízení čtyřnohého mazlíčka, zkuste se podívat do útulku v Jimlíně. Na svého pána tam čeká spousta psů i koček. Útulek byl založen před dvanácti lety a ročně tam najde trvalé, nebo v lepším případě jen dočasné, bydliště okolo čtyř set nalezenců. V posledních letech jejich počet mírně klesá, provozovatel útulku David Kubalík to přičítá většímu počtu očipovaných jedinců.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video